Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Villa crepi

Op zoek naar een stijlvolle gevelbekleding voor je villa? Dan is crepi een goede optie voor zowel renovaties als nieuwbouwprojecten. Met crepi op je villa kan je nog alle kanten uit. Zowel een moderne look als een landelijke uitstraling behoren tot de mogelijkheden. Alles over de voordelen, de uitvoeringen en de prijs van crepi voor villa’s lees je in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen crepi
Hoeveel kost crepi op je villa?
Voorbeelden villa met crepi
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor crepi voor je villa?

Crepi is een soort gevelpleister die voornamelijk bestaat uit cement, zand, kalk en eventueel ook kunsthars. Zo’n bepleistering vormt een volwaardig alternatief voor baksteen of andere soorten gevelbekleding. Crepi heeft tal van voordelen:

  • Optimale prijs-kwaliteitverhouding: de materialen voor crepi gevels zijn tegenover andere soorten gevelbekleding behoorlijk budgetvriendelijk. Bovendien gaat zo’n gevelpleister lang mee. Zo geniet je optimaal van de best mogelijke prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Goede bescherming tegen vocht: crepi is waterafstotend en dampopen. Zo kan eventueel vocht in de gevel nog goed ontsnappen en krijg je niet met vochtproblemen te maken.
  • Energiebesparing: laat je crepi plaatsen? Overweeg dan ook buitengevelisolatie. Een vakman plaatst dan eerst kunststof isolatieplaten tegen de gevel van je villa, gevolgd door een elastische kunsthars crepi. Zo bespaar je ook maximaal op je energiekosten.
  • Breed kleurenpalet: je gevel bepleisteren met crepi kan in meer dan 800 kleuren. Op die manier kan je je gevel de uitstraling geven die jij wil. Daarnaast zijn er ook meerdere structuren en afwerkingen mogelijk. Een vakman geeft je graag meer uitleg.
  • Past bij alle type woningen: crepi past door zijn universele uitstraling bij alle types woningen. Bovendien geeft zo’n gevelpleister je villa een egale look.

Wil je graag crepi op je villa? Ontvang dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende vakmannen in je buurt. Start je aanvraag hier!

villa crepi

 

Welke mogelijke uitvoeringen?

Crepi is een veelzijdig product. Zo heb je verschillende types, stijlen en afwerkingen voor je villa. We zetten ze even op een rijtje:

 

1. Type crepi

Je hebt crepi op basis van siliconen (kunsthars) en op basis van mineralen (enkel natuurlijke bestanddelen). Siliconenpleister is de meest populaire variant. Die is waterafstotend, snel aan te brengen, elastisch en goed bestand tegen beschadigingen. Bovendien is zo’n kunsthars pleister de meest ideale afwerking voor buitengevelisolatie tegen je villa.

 

2. Stijl

Qua stijl kan je met crepi nog alle kanten uit. Je hebt namelijk meerdere structuren, afwerkingen en talloze kleuren om uit te kiezen. Door kleurstoffen toe te voegen aan het mengsel kan je zowat voor elke mogelijke kleur gaan. Daarnaast zijn er ook technieken om je crepi eruit te laten zien als metselwerk. Op die manier kan je je villa een zachte, landelijke uitstraling geven, maar ook een hypermoderne look.

 

3. Isolatie

Je kan de crepi rechtstreeks op je oude gevel laten aanbrengen, maar je kan je gevel ook eerst langs buiten laten isoleren. In dat laatste geval is een bepleistering de perfecte afwerking van die kunststof isolatieplaten. Bovendien gaat het ook om een dunne gevelbekleding, waardoor je amper ruimte verliest aan de buitenkant van je villa.

 

4. Extra’s

Een laatste belangrijke stap is de afwerking. Gevelplinten bv. beschermen je gevel tegen vocht en vuil. Ga je voor gevelplinten in natuursteen of voor een waterkerende sokkelpleister? Naast je gevelplinten bestaat er ook een nabehandeling met hydrofuge. Een vakman spuit dan een vochtwerend middel in de gevel om die extra lang te beschermen.

 

Waarom samenwerken met een specialist?

Crepi aanbrengen op je villa is een precieze klus. Daarom laat je deze gevelwerken beter over aan een vakman. Dat is de beste garantie op een perfect eindresultaat. Bovendien geeft zo’n gevelwerker je ook advies om de beste uitvoering te kiezen op maat van je wensen en budget.

Wil je graag crepi op je villa laten aanbrengen? Ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende vakmannen. Start je aanvraag hier!

 

Hoeveel kost crepi op je villa?

Er zijn verschillende factoren die de prijs van crepi op je villa beïnvloeden. De twee grootste kostenbepalers zijn het type crepi en of je kiest voor gevelisolatie of niet. Hieronder een kort overzicht van de richtprijzen:

Soort crepiPrijs (excl. btw en incl. plaatsing)
Minerale crepi zonder isolatie€ 65 à 80 per m²
Minerale crepi met isolatie€ 80 à 100 per m²
Siliconen crepi zonder isolatie€ 65 à 85 per m²
Siliconen crepi met isolatie€ 100 à 130 per m²

LET OP: enkel een vakman kan op basis van jouw specifieke situatie en wensen een prijsvoorstel op maat maken. Ontvang hier meerdere offertes van verschillende specialisten actief in jouw buurt!

 

crepi villa

 

Voorbeelden van villa’s met crepi

Benieuwd naar hoe crepi er uitziet op een afgewerkte villa? Hieronder vind je enkele voorbeelden in verschillende stijlen en afwerkingen.

 

INSPIRATIE 1: moderne villa met witte crepi

moderne villa crepi

Door witte crepi krijgt deze villa een moderne look. Ook de betonnen carport zorgt voor een strakke uitstraling van de woning. Het gele licht brengt dan weer een warme toets met zich mee.

 

 

INSPIRATIE 2: landelijke villa met gladde afwerking

landelijke villa crepi

Crepi past ook binnen de landelijke stijl. In dit voorbeeld zie je crepi met een gladde afwerking. Ook de zachte witte raamprofielen dragen bij aan de rustgevende uitstraling van de villa.

 

 

INSPIRATIE 3: landelijke villa met ruwe afwerking

villa crepi landelijk

Nogmaals een landelijke stijl, maar dan in een ander jasje. Deze villa met een ruwe afwerking geeft een authentiekere feel. Ook de combinatie met de bakstenen onderaan de gevel draagt hieraan bij.

 

 

INSPIRATIE 4: crepi villa in combinatie met houten gevelbekleding

crepi houten gevel

Crepi is in allerlei kleuren te verkrijgen. In dit voorbeeld is zwarte crepi gecombineerd met een houten gevelbekleding. Het zwart fungeert als moderne toets terwijl het hout de villa de nodige warmte geeft.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers