Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Crepi antraciet

Op zoek naar een gevelbekleding die wat afwijkt van de standaard? Of is je gevel simpelweg aan een renovatie toe? Dan is crepi in antraciet een interessante optie. Je krijgt de moderne uitstraling van crepi gecombineerd met een opvallende kleur. Maar hoeveel betaal je dan per vierkante meter? En welke voordelen hangen vast aan een gevelrenovatie met crepi in een antracietkleur? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Voordelen en nadelen
Prijs crepi antraciet
Antraciet of andere kleur?
Hoe gevelwerkers vergelijken?
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Is antraciet crepi een goede keuze voor mij?

Welke crepi kleur je ook kiest, die tint moet natuurlijk passen bij je huis. Twijfel je of een antraciet crepi wel iets voor jouw woning is? Hou dan rekening met de volgende elementen:

 • Stijl van de woning: je kan antraciet crepi eigenlijk bij elke woning gebruiken. In een groene omgeving, midden in de stad of in een klassieke woonwijk. Deze tint komt overal tot zijn recht.
 • Kleur raamkozijnen: hier hangt veel af van je persoonlijke voorkeur. Volg je de lijn van de kozijnen en ga je voor dezelfde of gelijkende kleuren? Of creëer je een breekvlak en kies je iets totaal anders?
 • Mogelijkheid tot contrast: ook bij de woning in zijn geheel kan je met contrast gaan spelen. Zo kan je de donkergrijze kleur van antraciet gebruiken in contrast met een andere gevel in een lichtere kleur.
 • Combinatie met ander materiaal: een crepi in antraciet zie je vaak in combinatie met andere materialen. Denk aan hout, beton of metalen zoals aluminium en staal.

Wil je graag weten of antraciet crepi past bij jouw woning? Laat je adviseren door een gespecialiseerde gevelwerker. Dan kunnen jullie samen de perfecte tint voor jouw gevel bepalen. Ontdek welke specialisten werkzaam zijn in jouw regio via onze offerteservice.

 

Voor- en nadelen van antraciet crepi

Een crepi in antraciet vormt een veelzijdige gevelbekleding met heel wat voordelen:

 • Strakke, afgemeten look: net zoals bij een zwarte crepi oogt alles heel modern, maar antraciet komt minder hard over.
 • Onderhoudsvriendelijk: in vergelijking met witte crepi zie je minder snel mosvorming en ander vuil op je gevel dankzij de antracietkleur.
 • Vlot te combineren met andere kleuren en materialen: je kan antraciet gemakkelijk gebruiken in combinatie met andere kleuren of andere materialen zoals hout en aluminium.
 • Absorbeert warmte: zo blijft je woning aangenaam warm, wat handig is als je woning in een schaduwrijke omgeving staat.

 

Daartegenover staat een nadeel:

 • Niet te combineren met isolatie: donkere kleuren warmen sneller op, waardoor de isolatie kan uitzetten en er scheuren kunnen ontstaan in de crepi.

 

Crepi in antraciet: prijs

De kosten hangen af van verschillende factoren. Crepi met gevelisolatie is uiteraard duurder dan zonder isolatie. Verder spelen de oppervlakte, de gewenste afwerking en de vorm van de gevel (veel kleine hoekjes of één groot vlak) een rol. Welke kleur je kiest, heeft weinig eigenlijk invloed op de prijs. Gemiddeld mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

 • Crepi antraciet zonder gevelisolatie: 65 à 85 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
 • Crepi antraciet met gevelisolatie: 100 à 130 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

LET OP: prijzen kunnen verschillen van gevelwerker tot gevelwerker. Ben je wel te vinden voor een crepi gevel met antraciet kleur, maar wil je eerst totaalprijzen ontvangen of wat vragen stellen over de werkwijze? Spreek dan vrijblijvend enkele firma’s uit jouw buurt aan via onze offerteservice.

 

crepi antraciet

 

Antraciet of andere crepi kleur kiezen?

Naast antraciet zijn er nog andere kleuren mogelijk. Welke kleur je kiest heeft in principe weinig invloed op de uiteindelijke kostprijs. Twijfel je nog of antraciet crepi je ding is? Dan kan je hier wat inspiratie opdoen!

 

Witte crepi

Een witte crepi blijft een populaire keuze voor een gevel. Wit is neutraal en weerkaatst mooi het zonlicht. Bovendien past het bij veel materialen en bouwstijlen. Je kan het uitzicht van de witte crepi aanpassen door te kiezen voor een minerale of synthetische gevelpleister (siliconenpleister). De minerale pleister heeft een ruwe structuur, terwijl de synthetische crepi net glad is.

 

Zwarte crepi

Kiezen voor een zwarte crepi is een tikkeltje gewaagder, maar je krijgt meteen een woning met een strakke uitstraling. Door de donkere kleur zie je minder snel strepen door slagregen of vlekken door roetaanslag. Dat maakt het allemaal wat onderhoudsvriendelijker. Wil je ook gevelisolatie aanbrengen? Dan moet je opletten. Donkere kleuren nemen gemakkelijk de warmte van de zon op, waardoor de isolatie uitzet en de crepi scheurtjes kan beginnen te vertonen.

 

Beige crepi

Met een beige crepi krijg je meteen een warmere, klassiekere uitstraling. Van gebroken wit tot een donkere terracotta en alles daar tussenin. Ook qua eigenschappen is het een middenweg tussen wit en zwart. Vervuiling is minder snel zichtbaar dan bij witte crepi. Je moet dus minder snel gaan reinigen. En in tegenstelling tot bij zwarte kleuren kan je beige crepi wel combineren met gevelisolatie.

 

Waarom verschillende gevelwerkers vergelijken?

We gaan eerlijk zijn: crepi zelf aanbrengen in antraciet of andere kleuren is onbegonnen werk. Voor een strak afgewerkte gevel met kwalitatieve materialen doe je best een beroep op een gevelwerker die gespecialiseerd is in het plaatsen van crepi. Door verschillende specialisten met elkaar te vergelijken, ben je zeker van:

 • Advies op maat: zit je nog met vragen over welke kleur je zal kiezen of twijfel je tussen een ruwe of gladde afwerking? Een gespecialiseerde gevelwerker geeft je graag advies op maat.
 • Correcte plaatsing: een specialist plaatst je antraciet crepi snel en volgens de regels van de kunst. Voorbereiden van de gevel? Check! Stabiele stellingen? Zeker! Snel uitgevoerd en een mooie afwerking? Jawel hoor!
 • Garantie: je hebt zekerheid en geniet van een financiële bescherming. Gaat er iets mis? Dan neemt de gevelwerker de extra kosten voor zijn eigen rekening.
 • Kwaliteit: jouw firma kan je uitgebreid informeren over de kwaliteit en de kenmerken van de materialen waarmee ze werken.
 • Verlaagd btw-tarief: is je huis ouder dan 10 jaar? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% op alle materialen en de arbeidskosten.

Hulp nodig bij het vinden van een gevelwerker die antraciet crepi kan plaatsen? Neem dan eenvoudig contact op met enkele experts in je buurt. Ontvang gratis meerdere offertes op maat via het onderstaande formulier:

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers