Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Witte crepi: info & realisaties

Crepi is verkrijgbaar in maar liefst 800 kleuren, al is wit nog steeds het populairst. Deze moderne en stijlvol ogende gevelbepleistering is geregeld in het straatbeeld te bewonderen. In dit artikel lees je enkele tips rond witte crepi, zoals het onderhoud ervan. Daarnaast kan je inspiratie opdoen aan de hand van verschillende realisaties.

Je gevel laten bepleisteren met witte crepi? Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes.

 

witte crepi Hoe een gevel met witte crepi onderhouden?

Het grootste nadeel aan witte crepi is dat het na verloop van tijd (circa 10 jaar) kan vergrauwen onder invloed van de weersomstandigheden. Ook allerlei vuiligheden zoals groene aanslag (mos en algen) zijn goed zichtbaar op een witte gevel.

Je kan het uitzicht van de witte crepi beïnvloeden naargelang je kiest voor minerale of synthetische gevelpleister (siliconenpleister). De eerste soort crepi heeft een ruwe en korrelige structuur, terwijl synthetische crepi glad is. Ook op vlak van onderhoud verschillen beide soorten.

Siliconenpleister is beter in staat om vuil, mos, algen en schimmels af te weren. Ook zal een witte gevel met synthetische sierpleister minder aangetast worden door het weer. Wil je een witte crepi gevel, dan kies je dus best voor siliconenpleister.

De manier van reinigen hangt eveneens af van de gekozen pleister. Minerale krabpleister behandel je beter niet met een hogedrukreiniger; er dreigen dan stukken crepi los te komen. Synthetische pleister mag wel, onder lage druk, op deze manier gereinigd worden.

Bleekwater is eventueel geschikt om crepi schoon te maken, maar producten met zuur moeten alleszins vermeden worden. Het is aan te raden om crepi te laten reinigen door een professional. Die bezit immers over de nodige schoonmaakmiddelen, kennis én ervaring. Na de reiniging kan hij de gevel impregneren met een speciale vloeistof. Deze maakt de gevel minder poreus, waardoor deze langer beschermd is.

» Witte crepi reinigen? Vraag hier offertes aan bij professionals in de buurt. 

 

Enkele nuttige tips om de witte gevel langer schoon te houden

Daarnaast kan je nog enkele andere tips in acht nemen om de kleur beter en langer te bewaren. Het is om te beginnen belangrijk dat de dakoverstek van het huis voldoende breed is. Hoe meer het dakvlak over de gevel uitsteekt, des te minder regenwater langs de gevel zal weglopen. Op die manier vermijd je vlekken op de gevel. Ook lekdorpels kunnen al een heel eindje helpen. Deze voorkomen eveneens dat water rechtstreeks op de gevel terechtkomt.

 

 

Realisaties witte crepi

In wat volgt tonen we enkele voorbeelden van realisaties met witte crepi. Hoewel witte crepi vrijwel steeds modern aandoet, kan je er verschillende looks mee creëren.

 

Witte crepi in combinatie met veel groen

Een spierwitte gevel komt extra goed tot zijn recht in een omgeving met veel groen. De groene tinten van het gras en de struiken gaan prachtig samen met het strakke wit. Ze geven het geheel een natuurlijke en gevarieerde uitstraling. Witte crepi zien we vaak op moderne huizen met een plat dak, al past een donker traditioneel zadeldak er ook goed bij.

witte crepi

 

Gevel met witte crepi en hout

Een opkomende trend is ook de combinatie van (witte) crepi en hout of een gevelsteen. Zo creëer je verrassend mooie en contrasterende effecten. Hout is immers een natuurlijk, warm en tijdloos materiaal dat zowel bij landelijke als moderne woningen past. Ook het vele groen komt hier opnieuw terug. Het is overigens ook mogelijk om crepi te laten aanbrengen op hout in plaats van stenen.

witte crepi hout

 

Witte crepi met zwarte ramen

Een andere manier om voor contrast te zorgen, is door te kiezen voor zwarte ramen. Sommige mensen kiezen net voor witte raamkozijnen om een extra wit en strak geheel te bekomen. Het moderne karakter van het huis wordt zo nog meer in de verf gezet. Daarnaast zijn zwarte ramen erg gegeerd in combinatie met witte crepi. De aluminium zwarte ramen in onderstaande foto ogen zeer stijlvol bij de witte crepi. Doordat de kleuren zo contrasteren, worden ze des te goed benadrukt.

witte crepi zwarte ramen

 

Woning met witte crepi en beton/steenstrips

Zoals gezegd wordt crepi ook vaak gecombineerd met een ander materiaal. In dit geval werd gekozen voor beton en steenstrips. Dit zijn ook stuk voor stuk materialen met een moderne look. Beton als afwerkingsmateriaal is de laatste jaren enorm in opmars. De steenstrips zijn erg handig in geval van renovatiewerken, aangezien ze over de bestaande gevelbekleding geplaatst kunnen worden.

witte crepi

 

Ook volgende foto illustreert deze trend. De steenstrips onder de ramen zijn een mooi accent. Dat hout en witte crepi goed samengaan, zien we hier terug in de ramen. Niet enkel zwarte, maar ook bruine raamkozijnen vormen een ideale ‘match’.

witte crepi houten ramen

Wil je witte crepi laten plaatsen op je gevel? Via onze online offertedienst kan je gratis én vrijblijvend prijsoffertes ontvangen van verschillende erkende vakmannen. Zo kan je gemakkelijk prijzen vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 

Wit of andere kleuren kiezen?

Het is belangrijk niet over één nacht ijs te gaan bij de keuze van de kleur crepi. Houd hierbij onder meer rekening met de stijl van het gebouw, de omgeving en de kleur van de raamkozijnen. Ook zal de gekozen kleur in realiteit iets lichter ogen dan op de staalkaart.

Naast wit, zijn ook grijze crepi en zwarte crepi populaire keuzes. Wees je ervan bewust dat donkere kleuren ook hun nadelen hebben. Deze kunnen met de jaren verbleken onder invloed van de zon. Donkere kleuren absorberen zonnestralen, waardoor ze bovendien minder goed te combineren zijn met isolatie. Woon je in een stedelijk gebied, dan zal roetaanslag sneller zichtbaar zijn op een witte gevel.

Lees meer over de verschillende kleuren crepi in dit artikel.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers