Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Crepi prijs: tarieven 2024

Crepi wordt als gevelafwerking gebruikt bij nieuwbouw en renovaties. Zowel de bescherming tegen vocht als de mogelijkheid tot isoleren doen mensen kiezen voor crepi. In dit artikel kom je meer te weten over de prijs voor crepi per m² en ontdek je meer over de factoren die een invloed hebben op de kostprijs (isolatie, soorten crepi, afwerking met gevelplinten, …).

Ga snel naar:
Gemiddelde crepi prijs per m² (2024)
Welke factoren bepalen de kostprijs?
Prijs laten plaatsen vs. zelf plaatsen
Bijkomende kosten
Enkele veelgestelde vragen
Vergelijk offertes van gevelwerkers

 

Gemiddelde crepi prijs per m² in 2024

Gemiddeld betaal je voor het plaatsen van crepi zonder isolatie 40 tot 80 euro per vierkante meter (incl. arbeidskosten en materiaal, excl. btw). De kostprijs van crepi is afhankelijk van het aantal vierkante meters, de dikte van de pleisterlaag, de moeilijkheidsgraad van het project en de gewenste afwerking. Hoe groter het oppervlak, des te lager de kostprijs per vierkante meter. Kies je voor isolatie van de buitenmuur i.c.m. crepi, dan ligt de prijs per m² wel iets hoger:

Gemiddelde prijs crepi per m²
(incl. btw, arbeidskosten en materialen)
Crepi zonder isolatie€ 40 - 80
Crepi met isolatie€ 100 - 140

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Benieuwd naar wat een crepi gevel voor jouw woning per vierkante meter zal kosten? Via onze offerteservice ontvang je vrijblijvend prijzen en informatie van experts gespecialiseerd in het plaatsen van crepi. Vergelijk vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

Welke factoren bepalen de kostprijs van crepi?

De prijs van crepi per m² is afhankelijk van verschillende factoren. We sommen ze hieronder kort op zodat je kan inschatten welke invloed ze hebben op de prijs van jouw crepi gevel:

 

1. Crepi met of zonder isolatie

De prijs voor crepi met isolatie (15 cm EPS) bedraagt gemiddeld 100 à 140 euro per m² (incl. plaatsing en excl. btw). De exacte prijs van gevelisolatie met crepi is wel afhankelijk van het type isolatie en de dikte ervan. Hoewel je de dikte zelf bepaalt, is het toch verstandig om het voldoende dik aan te brengen. Hoe beter de isolatieschil, hoe meer energie je namelijk bespaart. Een hoogwaardige buitengevelisolatie leidt daardoor ook tot een aanzienlijke verbetering van de energiescore van de woning. Hierdoor stijgt je woning in waarde.

Een gevelwerker kan je verder informeren en gepast adviseren over de beste isolatie oplossing voor jouw situatie. Ontvang advies en prijzen op maat voor een crepi gevel.

 

2. Soort crepi

Doorgaans wordt een onderscheid gemaakt tussen minerale crepi en crepi op siliconenbasis. Het prijsverschil tussen beide soorten wordt voornamelijk bepaald door de dikte van de afwerkingslaag en de wijze waarop de crepi wordt afgewerkt. Het manueel aanbrengen van een krabpleister (minerale crepi) kost veel meer tijd dan het mechanisch opspuiten van crepi en daarom betaal je hier extra voor.

De prijs voor het laten plaatsen van een krabpleister kan daardoor soms oplopen tot 80 euro per vierkante meter (incl. plaatsing). Verder zullen de prijzen tussen minerale crepi en siliconen crepi elkaar niet zoveel ontlopen en betaal je voor een eenvoudig gestructureerde bepleistering gemiddeld 40 tot 80 euro per vierkante meter (incl. plaatsing).

 

3. Aanpassingen aan de gevel

Laat je jouw gevel bepleisteren, dan moeten er vaak ook aanpassingen aan de gevel gebeuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van gevelplinten. Combineer je de crepi met isolatie van de buitenmuur, dan zal je gevel meer naar voor komen (‘verdikken’) waardoor soms ook een aanpassing van de dakranden, raamdorpels en waterafvoer nodig is. Deze werken zorgen natuurlijk voor extra kosten. Lees meer over de mogelijke bijkomende kosten verderop in het artikel.

 

4. Oppervlakte gevel + moeilijkheidsgraad werken

Doorgaans geldt volgende regel: hoe groter de oppervlakte van je gevel is, hoe lager de prijs voor een crepi gevel per m² zal zijn. Natuurlijk speelt ook de moeilijkheidsgraad van de werken een rol bij het bepalen van de kostprijs. Bij een gevel met veel schuine zijden en lastige hoeken kost het bijvoorbeeld meer tijd om de gevel te bepleisteren, wat zich vertaalt in een hogere kostprijs per vierkante meter.

 

5. Zelf plaatsen vs. laten plaatsen

Plaats je zelf de crepi, dan bespaar je natuurlijk op arbeidskosten. Je hebt hiervoor wel heel wat kennis en ervaring nodig, en je moet ook zelf al het nodige materiaal aanschaffen.

Laat je je crepi plaatsen door een gespecialiseerde gevelwerker? Dan verloopt de plaatsing erg vlot, waardoor de arbeidskosten relatief beperkt blijven. Bovendien kan je wanneer je samenwerkt met een erkende gevelwerker ook genieten van het verlaagde btw-tarief en eventuele premies. Daardoor verschillen de kosten dus niet zo veel in vergelijking met doe-het-zelven. En bovendien geniet je nog van tal van extra voordelen wanneer je de crepi laat plaatsen door een gevelwerker.

 

Offertes vergelijken loont!

De prijs voor een gevelrenovatie met crepi is dus sterk afhankelijk van situatie tot situatie. Wil je crepi plaatsen en ben je benieuwd naar een exacte prijs op maat van jouw project? Dan vraag je best offertes aan bij verschillende vakmannen. Zo kan je makkelijk voorstellen en prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen, waardoor je vaak nog extra kosten bespaart.

LET OP: vergelijk geen appelen met peren. Bekijk daarom goed wat in de prijs inbegrepen zit en wat mogelijk extra aangerekend kan worden, vergelijk welk soort crepi of welk type isolatie met welke dikte aangeraden wordt, … Ontvang vrijblijvend prijzen van gespecialiseerde gevelwerkers.

 

 

Prijs crepi

Prijs crepi gevel laten plaatsen vs. zelf plaatsen

Je gevel bezetten met crepi (en isolatie) mag je als doe-het-zelver zeker niet onderschatten. Er kruipt veel tijd in en fouten zijn snel gemaakt, wat grote gevolgen kan hebben voor de look van je gevel en kan leiden tot hoge herstellingskosten. Daarom ga je dus beter niet zelf aan de slag, maar laat je de klus best over aan een ervaren gevelwerker. Zo geniet je van:

 • Advies op maat: kies je best minerale crepi en crepi op siliconenbasis? Is isolatie van de buitenmuur een goed idee? Welk isolatiemateriaal is het meest aangeraden? … Een expert kan je gepast adviseren op maat van jouw situatie en wensen.
 • Correcte en vlotte uitvoering van de werken: een gevelwerker weet hoe deze te werk moet gaan en waarmee deze daarbij rekening moet houden. Hij werkt altijd met professioneel materiaal en kwalitatieve pleister. Zo verlopen de werken niet alleen vlot en efficiënt, maar ben je ook zeker van een kwalitatief en mooi resultaat.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar, dan kan je aanspraak maken op een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten en materialen.

TIP: de combinatie van expertise en efficiëntie maakt dat samenwerken met een expert hoe dan ook de beste keuze is. Het kost misschien wat meer dan doe-het-zelven, maar je bent wel zeker van een mooi en kwalitatief resultaat. Op zoek naar een ervaren gevelwerker om jouw gevel te bekleden met crepi? Vergelijk vrijblijvend offertes van gespecialiseerde gevelwerkers.

 

crepi gevel prijs per m2

 

Bijkomende kosten voor aanpassingen gevel

Laat je de gevel van je woning bezetten met crepi, dan zijn er vaak extra aanpassingen nodig. We zetten de meest voorkomende kort op een rij:

 1. Plaatsen van gevelplinten

  Omdat de onderkant van de muren bijna continu in contact staat met de vochtige grond, is het belangrijk om deze plek te beschermen. Dat kan met een gevelplint. De prijs van een gevelplint is natuurlijk afhankelijk van het materiaal. Zo kan je een gevelplint plaatsen in blauwe hardsteen (Arduin), speciale sokkelpleister waarin granietkorrels zijn verwerkt… Voor een gevelplint mag je rekenen op een gemiddelde prijs van € 40 à 85 per lopende meter.

 2. Aanpassen dakranden en raamdorpels

  Als je de buitenmuur isoleert en bezet met crepi wordt die vanzelfsprekend dikker. De gevel komt met andere woorden meer naar voren waardoor de bestaande dakrand en raamdorpels te kort worden. Om ervoor te zorgen dat regenwater mooi wegvloeit en geen strepen nalaat, moet je dan de dakranden en raamdorpels aanpassen. Vaak wordt daarbij gekozen voor aluminium dorpels, omdat je die makkelijk over de bestaande kan plaatsen. Zo’n overzetdorpels kosten gemiddeld € 30 à 80 per lopende meter.

 3. Aanpassen hemelwaterafvoer

  Loopt de regenpijp op de muur, dan zal die plaats moeten maken voor de gevelbekleding met crepi en aangepast moeten worden. Je kan er ook voor kiezen om de buis te laten inwerken in het pleisterwerk. De prijs om je regenpijp te laten vervangen ligt gemiddeld tussen € 20 en 55 per lopende meter.

Benieuwd naar een totale prijs op maat? Door offertes aan te vragen bij geschikte gevelwerkers krijg je een goed idee van de totaalprijs voor een crepi gevel, inclusief de kosten voor de nodige aanpassingen aan je gevel. Zo weet je exact wat de renovatie je zal kosten en kan je een doordachte keuze maken. Vergelijk prijsvoorstellen van gevelwerkers in de buurt.

 

Veelgestelde vragen crepi gevel prijs

Heb je nog vragen over de kosten voor een gevel in crepi? Bekijk dan zeker eens het antwoord op enkele veelgestelde vragen hieronder. • Is crepi goedkoper dan andere soorten gevelbekleding?

  Dat hangt vooral af van het type gevelbekleding. Voor een crepi gevelbekleding betaal je een prijs van € 40 à 80 per m² (incl. plaatsing en excl. btw). Dat is relatief goedkoop ten opzichte van andere soorten gevelbekleding:

  • Spuitkurk: € 60 à 80 per m²
  • Cementpleister: € 30 à 40 per m²
  • Steenstrips: € 150 à 200 per m²
  • Houten gevelbekleding: € 100 à 200 per m²
  • Kunststof gevelbekleding: € 70 à 125 per m²


 • Hoeveel kost crepi reinigen?
  Voor het laten reinigen van crepi betaal je een gemiddelde prijs van € 5 à 20 per m² (incl. arbeidskosten en excl. btw). De kostprijs is daarbij afhankelijk van diverse factoren zoals de mate van vervuiling, gebruikte reinigingstechniek, het te reinigen oppervlak, de bereikbaarheid van de gevel… Benieuwd naar een prijs op maat van jouw situatie? Ontvang voorstellen van gespecialiseerde gevelreinigers.


 • Hoe kan je de prijs voor het plaatsen van crepi zo laag mogelijk houden?

  Er zijn een paar dingen waar je rekening mee kan houden om de prijs voor je crepi gevel zo laag mogelijk te houden. Als eerste kan de soort crepi en de dikte van de afwerkingslaag al een verschil maken in de totale prijs. Vergelijk dus zeker verschillende opties.

  Daarnaast is het ook aangeraden om meerdere offertes aan te vragen. Zo kan je de verschillende prijsoffertes vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen, waardoor je vaak nog extra kosten bespaart. Eens je een gevelwerker hebt gevonden, stem je ook best op voorhand meteen af wat je budget en de totaalprijs is. Zo ben je zeker dat er achteraf geen extra kosten meer zullen bijkomen. Vind en vergelijk gevelwerkers in jouw buurt. • Zijn er premies beschikbaar om de prijs voor crepi te drukken?
  Voor het plaatsen van crepi zelf zijn er geen premies beschikbaar. Als je de crepi echter combineert met gevelisolatie, kan je wel aanspraak maken op enkele premies. Dat zijn bv. de Mijn VerbouwPremie, de EPC labelpremie en de Totaalrenovatiebonus. Ga dit dus altijd goed na voor jouw specifieke situatie. Ook een gevelwerker kan je informeren over de beschikbare premies en helpt je bij de eventuele aanvraag ervan.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers