Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Crepi prijs: tarieven 2023

Crepi wordt als gevelafwerking gebruikt bij nieuwbouw en renovaties. Zowel de bescherming tegen vocht als de mogelijkheid tot isoleren doen mensen kiezen voor crepi. In dit artikel kom je meer te weten over de prijs voor crepi per m² en ontdek je meer over de factoren die een invloed hebben op de kostprijs (isolatie, soorten crepi, afwerking met gevelplinten, …).

Interesse in crepi? Vraag hier gratis offertes aan en vergelijk prijzen!

 

 

Crepi prijs per vierkante meter

Gemiddeld betaal je voor het plaatsen van crepi zonder isolatie 40 tot 80 euro per vierkante meter (incl. btw, arbeidskosten en materiaal). De kostprijs van crepi is afhankelijk van het aantal vierkante meters, de dikte van de pleisterlaag, de moeilijkheidsgraad van het project en de gewenste afwerking. Hoe groter het oppervlak, des te lager de kostprijs per vierkante meter. Kies je voor isolatie van de buitenmuur i.c.m. crepi, dan ligt de prijs per m² iets hoger:

Gemiddelde prijs crepi per m²
(incl. btw, arbeidskosten en materialen)
Crepi zonder isolatie€ 40 - 80
Crepi met isolatie€ 100 - 140

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Benieuwd naar de prijs per vierkante meter voor een crepi gevel op maat van jouw project? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en ontvang gratis vrijblijvend prijzen en informatie van vakmannen gespecialiseerd in het plaatsen van crepi. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Welke factoren bepalen de kostprijs van crepi?

De prijs van crepi per m² is afhankelijk van verschillende factoren. We sommen ze hieronder kort op zodat je kan inschatten welke invloed ze hebben op de prijs van jouw crepi gevel:

 

1. Combinatie met isolatie

Het plaatsen van crepi met isolatie (15 cm EPS) kost gemiddeld 100 à 140 euro per vierkante meter (incl. btw en plaatsing). De prijs van gevelisolatie met crepi is afhankelijk van het type isolatie en de dikte ervan. De dikte bepaal je zelf, toch is het verstandig om het zo dik mogelijk aan te brengen. Hoe dikker de isolatie, hoe meer energie je bespaart. Een hoogwaardige buitengevelisolatie leidt tot een aanzienlijke verbetering van de energiescore van de woning.  Hierdoor stijgt je woning in waarde.

Een vakman informeert je hier graag over en kan je ook gepast adviseren over de beste isolatie oplossing voor jouw situatie. Advies en prijzen voor crepi met gevelisolatie kan je aanvragen via de offertepagina.

 

2. Soort crepi

crepi prijs

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen minerale crepi en crepi op siliconenbasis. Het prijsverschil tussen beide soorten wordt voornamelijk bepaald door de dikte van de afwerkingslaag en de wijze waarop de crepi wordt afgewerkt. Het manueel aanbrengen van een krabpleister (minerale crepi) kost veel meer tijd dan het mechanisch opspuiten van crepi en daarom betaal je hier extra voor.

De prijs voor het laten plaatsen van een krabpleister kan daardoor soms oplopen tot 80 euro per vierkante meter (incl. plaatsing). Verder zullen de prijzen tussen minerale crepi en siliconen crepi elkaar niet zoveel ontlopen en betaal je voor een eenvoudig gestructureerde bepleistering gemiddeld 40 tot 80 euro per vierkante meter (incl. plaatsing).

 

3. Aanpassingen aan de gevel

Laat je jouw gevel bepleisteren, dan moeten er vaak ook aanpassingen aan de gevel gebeuren. Denk hierbij aan het plaatsen van gevelplinten. Combineer je de crepi met isolatie van de buitenmuur, dan zal je gevel meer naar voor komen (‘verdikken’) waardoor soms ook een aanpassing van de dakranden, raamdorpels en waterafvoer nodig is. Deze werken zorgen natuurlijk voor extra kosten. Lees er meer over verderop in het artikel.

 

4. Oppervlakte en moeilijkheidsgraad van de werken.

Doorgaans geldt volgende regel: hoe groter oppervlakte, hoe lager de prijs voor crepi per m². Natuurlijk speelt ook de moeilijkheidsgraad van de werken een rol bij het bepalen van de kostprijs. Bij een gevel met veel schuine zijden en lastige hoeken kost het bijvoorbeeld meer tijd om de gevel te bepleisteren, wat zich vertaalt in een hogere kostprijs per vierkante meter.

 

Vergelijken loont: vraag offertes aan bij verschillende vakmannen!

De prijs voor een gevelrenovatie met crepi is dus sterk afhankelijk van situatie tot situatie. Wil je crepi plaatsen en ben je benieuwd naar een exacte prijs op maat van jouw project? Dan vraag je best offertes aan bij verschillende vakmannen. Zo kan je makkelijk voorstellen en kosten vergelijken.

LET OP: vergelijk daarbij geen appelen met peren. Bekijk daarom goed wat in de prijs inbegrepen zit en wat mogelijk extra aangerekend kan worden, vergelijk welk soort crepi of welk type isolatie met welke dikte aangeraden wordt, … Ontvang vrijblijvend advies en prijzen van gespecialiseerde vakmannen.

 

 

Prijs crepi

 

Prijs crepi laten plaatsen vs. zelf plaatsen

Gevelbezetting met crepi is een complexe klus die vakmanschap, kennis en het juiste materiaal vereist. Je gaat dus beter niet zelf aan de slag. Je laat de klus best over aan een ervaren vakman. Zo geniet je van:

 • Advies op maat: kies je best minerale crepi en crepi op siliconenbasis? Is isolatie van de buitenmuur een goed idee? Welk isolatiemateriaal is het meest aangeraden? … Een vakman kan je gepast adviseren op maat van jouw situatie en wensen.
 • Correcte en vlotte uitvoering van de werken: een vakman weet hoe hij te werk moet gaan en waarmee hij daarbij rekening moet houden. Hij werkt met professioneel materiaal en kwalitatieve pleister. Zo verlopen de werken niet alleen vlot en efficiënt, maar ben je ook zeker van een kwalitatief en mooi resultaat.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar, dan kan je aanspraak maken op een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten en materialen.

TIP: de combinatie van expertise en efficiëntie maken dat samenwerken met een vakman hoe dan ook de beste keuze is. Het kost misschien wat meer dan doe-het-zelven, maar je bent wel zeker van een mooi en kwalitatief resultaat. Je gevel bezetten met crepi (en isoleren) mag je als doe-het-zelver zeker niet onderschatten:

Er kruipt veel tijd in en fouten zijn snel gemaakt. Dat kan grote gevolgen hebben voor de look van je gevel en leiden tot hoge herstellingskosten. Op zoek naar een vakman om jouw gevel te bekleden met crepi? Ontvang vrijblijvend offertes op maat van gespecialiseerde vakmannen via de offertepagina.

 

Bijkomende kosten voor aanpassingen aan de gevel

Laat je de gevel bezetten met crepi, dan zijn vaak extra aanpassingen nodig aan de gevel. We zetten de belangrijkste kort op een rij:

 • Plaatsen van gevelplinten: omdat de onderkant van de muren bijna continu in contact staat met de vochtige grond, is het belangrijk om het daar te beschermen. Dat kan met een gevelplint. De prijs van een gevelplint is natuurlijk afhankelijk van het materiaal. Zo kan je een gevelplint plaatsen in blauwe hardsteen (Arduin), speciale sokkelpleister waarin granietkorrels zijn verwerkt, … Voor een gevelplint mag je rekenen op een gemiddelde prijs van € 40 à 85 per lopende meter.
 • Aanpassen dakranden en raamdorpels: als je de buitenmuur isoleert en bezet met crepi wordt die vanzelfsprekend dikker. De gevel komt met andere woorden meer naar voor waardoor de bestaande dakrand en raamdorpels te kort worden. Om ervoor te zorgen dat regenwater mooi wegvloeit en geen strepen nalaat, moeten de dakranden en raamdorpels aangepast worden. Vaak wordt daarbij gekozen voor aluminium dorpels omdat die makkelijk over de bestaande geplaatst kunnen worden.
 • Aanpassen hemelwaterafvoer: loopt de regenpijp op de muur, dan zal die plaats moeten maken voor de gevelbekleding met crepi en aangepast moeten worden. Je kan er ook voor kiezen om de buis te laten inwerken in het pleisterwerk.

 

Veelgestelde vragen  • Is crepi goedkoper dan andere soorten gevelbekleding?

   Dat hangt vooral af van het type gevelbekleding. Voor gevelbekleding met crepi betaal je een prijs van € 40 à 80 per ² (incl. btw en plaatsing). Dat is relatief goedkoop ten opzichte van andere soorten gevelbekleding:

   • Spuitkurk: € 60 à 80 per m²
   • Cementpleister: € 30 à 40 per m²
   • Steenstrips: € 150 à 200 per m²
   • Houten gevelbekleding: € 100 à 200 per m²
   • Kunststof gevelbekleding: € 70 à 125 per m²


  • Hoeveel kost crepi reinigen?
   Voor het laten reinigen van crepi betaal je een gemiddelde prijs van € 5 à 20 per m² (incl. btw en arbeidskosten). De kostprijs is daarbij afhankelijk van diverse factoren zoals de mate van vervuiling, gebruikte reinigingstechniek, de oppervlakte, bereikbaarheid van de gevel, … Benieuwd naar een prijs op maat van jouw situatie? Ontvang vrijblijvend voorstellen van gespecialiseerde gevelreinigers via de offertepagina.

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers