Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Isolerende crepi

Wil je genieten van geïsoleerde buitenmuren met een egale, moderne uitstraling? Isolerende crepi maakt het mogelijk. Maar wat is isolerende crepi? Welke uitvoeringen zijn er, hoeveel kost isolatie met crepi, …? En is dit een klus voor doe-het-zelvers? Dit én meer ontdek je in dit artikel.

Ga snel naar:
Uitvoeringen isolerende crepi
Prijs crepi met isolatie
Zelf isolerende crepi plaatsen of vakman?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat is isolerende crepi?

In principe bestaat er geen isolerende crepi an sich. Het gaat namelijk om gevelisolatie met crepi als afwerking. In deze zin is crepi een natuurlijk afwerkingsmateriaal dat beschermt tegen vocht, wisselende weersomstandigheden, … Combineer je crepi met isolatie? Dan profiteer je van nog meerdere voordelen. Een kort overzicht:

  • Frisse uitstraling: crepi zorgt voor een frisse, egale uitstraling. Daarnaast is deze gevelafwerking ook beschikbaar in verschillende kleuren, structuren en afwerkingen.
  • Lagere energiefactuur: crepi is een ideale afwerkingslaag voor buitenmuurisolatie. Kies je voor deze isolerende crepi? Dan geniet je van een lagere maandelijkse energiefactuur. Dat scheelt een slok op de borrel, vooral als de energieprijzen hoog zijn.
  • Budgetvriendelijk: isolerende crepi (gevelisolatie met crepi als afwerking) biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Een gevelpleister is goedkoper dan de meeste andere gevelafwerkingen en gaat tegelijkertijd erg lang mee.

Isolerende crepi laten aanbrengen? Vind een betrouwbare, ervaren vakman voor jouw project via onze gratis offerteservice.

isolerende crepi

 

Uitvoeringen isolerende crepi

Welke soorten isolerende crepi zijn er en wat zijn de verschillen? Hieronder de factoren op een rijtje:

 

FACTOR 1: soorten crepi voor isolatie

Wat betreft de afwerkingslaag zijn er twee types crepi  waaruit je kan kiezen. Het gaat om een minerale gevelpleister of een synthetische sierpleister:

  • Minerale gevelpleister: dit is een dikkere, kleurvaste bepleistering en dus ideaal om oneffenheden te egaliseren of voor de renovatie van oudere woningen. Een minerale gevelpleister is ook aangewezen als je interesse hebt in een pleister met een specifieke structuur.
  • Synthetische sierpleister: dit type staat ook bekend als een kunstharspleister en is de betere optie voor een egale uitstraling. Daarnaast is dit materiaal elastischer en minder gevoelig voor scheuren.

 

FACTOR 2: isolatielaag voor crepi

Weet je welk type crepi je wil? Dan moet je nog nadenken over het type isolatiemateriaal. Gemiddeld varieert de isolatielaag tussen 6 à 12 centimeter in dikte en kiest een vakman vaak voor EPS-isolatieplaten. Andere opties zijn XPS-, PIR- of PUR-isolatieplaten.

 

Wat is de beste manier om je gevel te isoleren?

Hoe breng je isolerende crepi aan en welke materialen heb je hier voor nodig? De keuze is altijd afhankelijk van je woonsituatie, persoonlijke wensen en budget. Een vakman kan je gericht advies en prijzen op maat aanbieden. Vergelijk vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

Prijs crepi met isolatie

Wat kost het laten plaatsen van crepi met isolatie? Gemiddeld mag je rekenen op een prijs van € 100 à 130 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). De exacte prijs voor jouw gevelrenovatie hangt vooral af van de moeilijkheidsgraad van de werken, het type crepi, de afwerking, …

BELANGRIJK: vergelijk zeker 2 à 3 offertes van meerdere vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Zo krijg je een helder zicht op de kosten, maar ook op de verschillende uitvoeringen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat!

 

isolatie crepi

 

Zelf isolerende crepi plaatsen of vakman?

Zelf isolerende crepi aanbrengen is mogelijk, maar je hebt veel doe-het-zelf ervaring nodig voor een egaal en kwalitatief eindresultaat. In de meeste gevallen kies je dus eerder voor een ervaren vakman. Dankzij de expertise van zo’n gevelspecialist geniet je van…

  • Correcte uitvoering: een vakman heeft veel ervaring en weet precies hoe hij te werk moet gaan voor een correct eindresultaat. Daarnaast beschikt hij over specialistische apparatuur en koopt hij alleen kwalitatieve materialen in bij betrouwbare leveranciers.
  • Garantie: gaat er onverhoopt iets mis tijdens de werken? Dan nemen vakmensen de kosten voor hun rekening. Let wel goed op dat dit concreet is opgenomen in de offerte, aangezien het geen vereiste is.
  • Financiële voordelen: combineer je gevelisolatie met crepi? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie via de Mijn VerbouwPremie. Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je bovendien slechts 6% btw op de materiaal- en arbeidskosten.
  • Onderhoud: je vakman is meteen ook het ideale aanspreekpunt voor het onderhoud van je crepi gevel. Hij weet exact hoe hij je gevelpleister moet reinigen zonder schade aan te brengen.

 

Isolerende crepi plaatsen? Maak gebruik van onze offerteservice!

Heb je interesse in isolerende crepi? Dan is de eerste stap vakmensen vergelijken. Via onze offerteservice kom je in contact met 2 à 3 verschillende experts actief in jouw buurt. Zo geniet je van gericht advies en prijzen op maat, maar kan je ook werkwijzen, uitvoertermijnen, … vergelijken. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers