Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Crepi gevelbekleding

Crepi is een populaire gevelpleister die vaak voorkomt bij meerdere types woningen en gebouwen. Een gevelafwerking in crepi heeft dan ook verschillende voordelen. Maar welke soorten crepi bestaan er nu? Zijn er ook nadelen aan verbonden? Hoeveel kost een crepi gevelbekleding? En hoe gebeurt de plaatsing precies? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Soorten crepi gevelbekleding
Voor- en nadelen crepi gevel
Prijs crepi gevelbekleding
Plaatsing crepi gevel
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Wat is crepi gevelbekleding?

Crepi gevelbekleding is een gevelpleister die ook bekend staat als sierpleister. Het is een veelzijdige gevelafwerking die je zowel binnen als buiten kan gebruiken. Er bestaan verschillende soorten crepi gevelbekledingen die gemaakt zijn uit materialen zoals kalk, cement, kunststof en zand. Verder is crepi een zeer geschikte afwerking voor gevelisolatie.

Crepi gevelbekleding plaatsen? Schakel dan een vakman in. Zo ben je zeker van een correcte plaatsing en bespaar je jezelf heel wat moeite en tijd. Vind een gevelspecialist in de buurt.

crepi gevelbekleding

 

Soorten crepi gevelbekleding

Bij een crepi gevelbekleding zijn er 2 grote soorten waaruit je kan kiezen. We zetten ze even op een rij:

 

1. Minerale crepi gevelbekleding

Deze sierpleister is gemaakt met natuurlijke materialen als zand, kalk en cement. Een vakman brengt de pleister aan in 1 laag van 12 à 15 mm dik, waardoor je een ruwere gevelbekleding krijgt. Door de dikte van de laag is deze soort crepi ideaal om oneffenheden weg te werken bij oudere woningen. Minerale crepi staat ook bekend als krabpleister omdat het vaak afgewerkt is met een decoratieve structuur.

 

2. Synthetische crepi gevelbekleding

Synthetische crepi staat ook bekend als siliconenpleister of kunstharspleister en is gemaakt uit o. a. kalk, toeslagstoffen en kunsthars. Dit materiaal is elastischer, waardoor het minder snel scheurt en een goede bescherming biedt tegen vuil en beschadigingen als stoten, krassen… Synthetische crepi wordt vooral gebruikt als afwerking voor gevelisolatie. De pleister ziet er moderner en egaler uit dan minerale crepi en zorgt voor een strak eindresultaat.

Meer info? Een gevelspecialist kan je verder informeren over de eigenschappen van beide soorten crepi en geeft je advies op maat over de meest geschikte soort voor jouw gevel. Ontvang advies op maat.

Voor- en nadelen crepi gevel

Een crepi gevelbekleding heeft zowel voordelen als nadelen. We sommen er hieronder enkele op:

 • Waterafstotend en dampopen: crepi is goed bestand tegen vocht en biedt bescherming tegen verschillende vochtproblemen. Bovendien is zo’n sierpleister een ademend materiaal, waardoor vocht vlot kan ontsnappen.
 • Veel kleuren: crepi is in tal van RAL-kleuren beschikbaar. De meest geschikte kleur hangt voornamelijk af van de stijl van je woning, de kleur van je buitenschrijnwerk en je persoonlijke voorkeuren.
 • Vlot combineerbaar met gevelisolatie: de isolatie van je buitengevel is een efficiënte manier om te besparen op je energiekosten. Synthetische crepi is de ideale afwerkingslaag voor die gevelisolatie.
 • Past bij alle woningen: crepi is verkrijgbaar in heel wat verschillende kleuren, structuren en afwerkingen. Daardoor is het ook een geschikte gevelafwerking voor zo goed als elke woningstijl.

 

 • Moeilijk te reinigen: als je crepi vuil is, is het niet altijd gemakkelijk om deze te reinigen. Als je daarvoor een foutieve methode gebruikt, kan je de crepi beschadigen. Daarom schakel je best een gevelreiniger in.
 • Kleur kan veranderen: na verloop van tijd kan de kleur van je crepi door de weersomstandigheden veranderen. Donkere crepi kan bv. verbleken door de zon en op witte crepi zie je sneller groene aanslag. Veel hangt natuurlijk af van de kwaliteit van de sierpleister.

Prijs crepi gevelbekleding

Crepi gevelbekleding kost gemiddeld € 65 à 85 per m² zonder isolatie en € 100 en 130 per m² met isolatie (excl. btw en incl. plaatsing). De exacte prijs hangt wel af van verschillende factoren zoals de oppervlakte van je gevel, de soort crepi, de gewenste afwerking, de soort isolatie…

Benieuwd naar de prijs voor jouw crepi gevel? Vraag dan zeker offertes aan bij meerdere vakmensen in de buurt. Zo kan je verschillende prijzen, maar ook adviezen, uitvoertermijnen… vergelijken en een doordachte keuze maken. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

Druk de kosten voor je crepi gevel met premies!

Als je je gevel laat isoleren en crepi laat plaatsen, maak je aanspraak op premies om de kosten voor je investering te drukken. Zo kom je in aanmerking voor de Mijn VerbouwPremie en de EPC labelpremie. Bovendien geniet je ook nog van een verlaagd btw-tarief van 6% op alle arbeids- en materiaalkosten voor je project (op voorwaarde dat je woning minstens 10 jaar oud is).

BELANGRIJK: om te genieten van de premies moet je de crepi wel laten plaatsen door een gevelspecialist.  Via onze offerteservice brengen we je in contact met 2 à 3 vakmensen in de buurt. Start je aanvraag voor crepi gevelbekleding.

 

 

crepi gevel plaatsen

 

Plaatsing crepi gevel

Hoe een vakspecialist de crepi gevelbekleding plaatst, hangt vooral af van de soort crepi. Deze doorloopt daarbij doorgaans de volgende stappen:

 

STAP 1 = Voorbereidingen treffen

Voor de gevelbekleding met crepi aangebracht kan worden, kan het zijn dat je de gevel eerst moet laten opschonen. Verder moet de omgeving ook afgedekt worden, zodat voetpaden en opritten niet vuil kunnen worden. Waar nodig dekt een gevelwerker ook ramen en deuren af met een folie.

 

STAP 2 = Hoekprofielen en wapeningsnet plaatsen

Nadien plaatst een expert de hoekprofielen. Deze zorgen voor versteviging van de gevelhoeken en geleiden het pleistermateriaal. Bovendien is een goede plaatsing van de hoekprofielen ook belangrijk om te vermijden dat vocht eronder kan komen. Naast hoekprofielen plaatst een vakman ook een wapeningsnet onder de crepilaag. Dat zorgt voor een nette afwerking van je gevel doordat het barsten en scheuren in je buitenmuur egaliseert.

 

STAP 3 = Crepi gevelbekleding plaatsen

Vervolgens brengt een gevelwerker dan de crepi aan. Hoe deze dat doet, hangt af van het soort pleister:

 • Minerale crepi: deze soort crepi brengt een vakman doorgaans in 1 laag aan. Nadat de crepi gedroogd is, gebruikt hij een nagelpalet of krasbord om de typische structuur aan te brengen in de crepi. Tot slot plaatst hij meestal een gevelplint aan de onderkant van de gevel om de pleister te beschermen tegen grondvocht.
 • Siliconen crepi: deze pleister brengt een vakspecialist meestal aan in 3 lagen. Onderaan komt een basislaag die soms verstevigd is met een wapeningsnet. Nadien brengt een vakman een hechtingslaag aan en daarboven komt de siliconen crepi zelf.

 

STAP 4 = Crepi gevelbekleding afwerken

Tot slot zorgt een vakman nog voor de afwerking van je gevel. Deze zal o.a. de naden dichten en een siliconenkit aanbrengen bij ramen en deuren. Indien nodig maakt een vakman je schrijnwerk proper en controleert hij een laatste keer of de crepi overal correct aangebracht is. Een laatste stap is om de afdekking weg te halen en het vuil af te voeren.

 

Laat je crepi gevelbekleding plaatsen door een expert!

Wil je zeker zijn van een correcte plaatsing van je crepi gevelbekleding? Dan raden we aan om een specialist in te schakelen. Deze kan de crepi gevel niet alleen vlot plaatsen volgens de regels van de kunst, hij geeft je ook advies over hoe je de crepi kan onderhouden. Door een expert in te schakelen, kan je bovendien ook aanspraak maken op premies en financiële voordelen.

Geniet van de voordelen van een vakman! Door het onderstaande offerteformulier in te vullen, ontvang je offertes van meerdere experts in de buurt:

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers