Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Crepi gevel: voordelen & nadelen

Een crepi gevel voor je woning is een goede keuze op heel wat vlakken. Anderzijds zijn er ook nadelen aan verbonden. In dit artikel geven we een duidelijk overzicht van de voor-en nadelen van een crepi gevel.

 

Voordelen van crepi


1) Goede bescherming tegen vocht

Een crepi gevel zal je gevel extra beschermen tegen vocht. Door de waterafstotende laag zal het vocht niet langer geabsorbeerd worden door oude gevelbekleding wat de algemene staat van de constructie ten goede komt.

 

2) Extra energiebesparing met buitengevelisolatie

Het plaatsen van gevelbepleistering vormt de ideale gelegenheid om je buitengevel te isoleren. Waarom is het zo interessant om hiervan gebruik te maken? Buitengevelisolatie is een van de meeste effectieve methodes om te isoleren.  Hierdoor zal je energiefactuur ongetwijfeld dalen. Daarnaast zal ook de EPC-score van je woning verbeteren. Voor de plaatsing zal aan de bestaande gevel  isolatiepanelen worden aangebracht, waarna ze kunnen afgewerkt worden met crepi.

 

3) Zeer breed kleurenpalet

Het beschikbare kleurenpalet voor crepi is ontzettend groot. Je gevel bepleisteren kan in meer dan 800 kleuren. Op die  manier kan je buitenmuur afgewerkt worden volgens je eigen smaak en wensen. Je dient wel rekening te houden met de temperatuursschommelingen die sommige tinten met zich kunnen meebrengen.  Donkere kleuren kunnen veel warmte opnemen waardoor ze niet geschikt zijn voor isolatie. Daarnaast kan de kleurintensiteit ook verminderen onder invloed van de zon.

 

4) Past bij alle type woningen

Een gevel met afwerking in crepi is zowel geschikt voor moderne als landelijke woningen. Dankzij zijn universele uitstraling past hij eigenlijk bij elk type woning. Bekijk voorbeelden van realisaties   om een idee te krijgen hoe jouw woning er zou kunnen uitzien.

 

5) Egale afwerking

Het plaatsen van crepi geeft je woning een afgewerkte en egale look. In één oogopslag ziet je gevel er een stuk schoner en mooier uit.

 

6) Relatief goedkoop

De materialen voor crepi gevels zijn betaalbaar. Als je wil weten  hoeveel een crepi gevel in jouw geval zou kosten, kan je hier gratis prijzen aanvragen bij professionele stielmannen.

 

crepi gevel moderne woning

 

Nadelen van crepi


1) Reinigen is niet altijd mogelijk

Een witte crepi gevel kan er na een aantal jaren grauw uitzien. Je kan de gevel dan laten reinigen door een professionele firma. Je crepi gevel zelf reinigen is niet aan te raden.  Daarnaast is het ook mogelijk dat je gevel niet te reinigen valt. Dat kan gebeuren als de crepi laag in zeer slechte staat is. In dat geval zal reinigen nog meer schade veroorzaken. Daarom is het interessant om in voorkomend geval  je crepi gevel te schilderen.

 

2) Weersinvloeden kunnen de kleurintensiteit  beïnvloeden

Verschillende weersomstandigheden kunnen de kleur van de gevel aantasten. Vooral witte gevels zijn hierbij een extra risico. Regen, modder en mos zijn hier de grootste boosdoeners. Donkere kleuren zullen aangetast worden door de zon.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers