Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Combinatie crepi en baksteen: voordelen & prijzen

De buitenkant van je woning kan je op vele manieren vorm geven. Een crepi gevel zorgt voor een moderne uitstraling en je kan zo’n sierpleister ook combineren met een traditionele baksteen. Jouw woning ziet er meteen anders uit dankzij deze aantrekkelijke combinatie. Hier lees je waarom crepi en bakstenen muren een goede combinatie zijn en kan je je laten inspireren met enkele voorbeelden.

Ga snel naar:
Voordelen crepi met baksteen
Combinatie crepi en baksteen: prijs
Mogelijke aandachtspunten
Combinatie crepi met baksteen: 3 voorbeelden
Ontvang vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Wanneer crepi combineren met baksteen?

Bij elk type woning kan je een gevelbepleistering combineren met bakstenen muren. De twee gevelafwerkingen zijn perfect voor je woning en vallen bij vele mensen in de smaak. Maar wanneer kies je ervoor om een traditionele buitenmuur en crepi samen te gebruiken?

 • Bij een nieuwbouw: vind je crepi en bakstenen goed samengaan? Bij een nieuwe woning kan je alle kanten op. Maak een doordachte keuze waar je beide afwerkingen wil, waardoor je een unieke en persoonlijke uitstraling van je woning  creëert.
 • Bij een renovatie: is je gevel aan een renovatie toe en ben je fan van sierpleister? Je kan een deel van je buitenmuren vernieuwen met crepi en de rest van de muren in hun originele staat behouden. Zo bespaar je nog meer renovatiekosten en krijg je een unieke gevelcombinatie.

Wil je jouw bakstenen muren combineren met crepi? Bekijk samen met een gespecialiseerd bedrijf de verschillende mogelijkheden voor jouw gevel. Een specialist geeft je graag advies over de verschillende sierpleisters. Ontvang snel en eenvoudig voorstellen via onze offertedienst.

combinatie crepi baksteen

 

Voordelen crepi met baksteen

Een crepi gevel en bakstenen muren zijn een mooie combinatie, maar is het ook een slimme samenvoeging voor je woning? De gevelafwerkingen bieden genoeg voordelen om ze allebei te gebruiken. Hier zijn enkele redenen om voor bakstenen én bepleistering te kiezen:

 

 • Duurzame materialen: bakstenen zijn sinds jaar en dag een uitstekend bouwmateriaal voor onze woningen. De stenen zijn duurzaam en bestand tegen regen en wind. Crepi is een relatief nieuwe afwerking, maar doet zeker niet onder voor de traditionele baksteen.  Crepi is minstens even goed bestand tegen vocht en biedt bescherming tegen alle weerselementen.
 • Unieke uitstraling: deze combinatie brengt twee verschillende uitstralingen perfect samen. Je voegt een moderne gevelafwerking toe aan een traditionele woning. Zo ontsnap je aan een vaak eentonige uitstraling en geniet je van de pluspunten van beide materialen.
 • Uitstekende isolatie: of het nu gaat om een renovatie of een nieuwbouw, met deze gevelafwerkingen kan je jouw woning prima isoleren. Denk maar aan spouwmuurisolatie bij een normale, bakstenen muur. Ook met crepi heb je heel wat isolatiemogelijkheden. Zo’n sierpleister is eenvoudig te plaatsen in combinatie met gevelisolatie in de vorm van kunststof platen.
 • Ideale combinatie: crepi combineren met je traditionele muren is ideaal om je woning te beschermen en de waarde van je huis te verhogen. Kies er aan de noordelijke kant van je woning bv. voor om je bakstenen muur te behouden en breng crepi aan op een plaats waar je geen slagregen hebt. Je kan ook de belangrijke woonruimtes extra laten isoleren door op deze muren crepi met isolatie te plaatsen.

 

Combinatie crepi baksteen: prijs

Bespaar je geld met deze combinatie of lopen de kosten op met een crepi gevelbekleding? Het prijskaartje verschilt natuurlijk per project, maar je kan zeker kosten besparen door enkele bakstenen muren in hun originele staat te laten. In de onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen voor gevelbepleistering:

Type gevelafwerkingGemiddele prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Crepi zonder isolatie€ 65 à 85
Crepi met isolatie€ 100 à 130

LET OP: de richtprijzen kunnen variëren van expert tot expert. Vergelijk dus zeker meerdere prijsvoorstellen. Ontvang nu offertes op maat via onze gratis offerteservice.

 

bakstenen en crepi

 

Mogelijke aandachtspunten

Het is een keuze die je niet eenvoudig en overhaast maakt. Om een bakstenen look te combineren met gevelbepleistering moet je aan een aantal zaken denken. Is crepi op baksteen mogelijk? En hoe isoleer je jouw buitenmuren met sierpleister? We sommen de belangrijkste punten voor je op, zodat je jouw gevel op een correcte manier vorm kan geven:

 

 • Voorbereidingen: een goede voorbereiding is belangrijk bij een nieuwbouwwoning, maar ook bij een kleine of grote renovatie. De buitenmuren moeten egaal en proper zijn vooraleer je crepi laat plaatsen. Een expert brengt ook hoekprofielen en een wapeningsnet aan om de crepi goed te laten hechten. Plan zeker goed op voorhand en bescherm de rest van de woning waar je geen pleister wil. Ook de bakstenen muren kan je mee reinigen en laten (her)voegen waar nodig.
 • Soort crepi: je hebt 2 soorten gevelbepleistering: minerale sierpleister en synthetische gevelpleister. Het verschil zit voornamelijk in de gebruikte bindmiddelen. Bij een minerale pleister is dat cement, bij synthetische gevelpleister is dat kunsthars. Synthetische pleister ziet er moderner uit en gebruik je vooral met gevelisolatie. Het is ook mogelijk om een crepi met baksteenmotief te creëren.
 • Gevelisolatie: afhankelijk van het gekozen type crepi kan je een geschikt isolatiemateriaal laten plaatsen. Gemiddeld varieert de isolatielaag tussen 6 à 12 centimeter in dikte en kiest een specialist voor EPS-isolatieplaten of XPS-, PIR- of PUR-isolatieplaten. Met buitengevelisolatie geniet je van een lagere energiefactuur en een aangenaam warmtecomfort zonder ruimteverlies in je woning.
 • Onderhoud: een bakstenen muur heeft niet veel onderhoud nodig. Een goed gevoegde muur kan je wel eens reinigen om een frisse gevel te krijgen. Crepi heeft op termijn wel onderhoud nodig. Zo kan je verkleuring en scheurtjes voorkomen. Welke reinigingsmethode het meest geschikt is om crepi te reinigen, hangt af van de soort pleister. Je laat je best adviseren door een professioneel reinigingsbedrijf.

 

Combinatie crepi met bakstenen: 3 voorbeelden

Hier zijn een paar voorbeelden om je ideeën te geven hoe je deze 2 gevelafwerkingen combineert. Zoals je ziet, bestaan er vele mogelijkheden en varianten. Voor elke woning kan je een andere uitvoering kiezen die voldoet aan al jouw wensen.

 

1. Bakstenen gevel met crepi afwerkingen

bakstenen met crepi afwerkingen
Wil je kleine oppervlakken afwerken met crepi? Dat kan zeker! Een paar stukken van je buitenmuur afwerken met crepi zorgt voor een uniek effect. Het is ook handig om schade op specifieke plaatsen weg te werken, waardoor je niet je hele gevel moet vernieuwen.

 

 

2.  Crepi gevel met bakstenen

crepi gevel met bakstenen
Een crepi gevel met details van een bakstenen muur is ook een unieke optie om je gevel af te werken. Zo creëer je geen saaie, monotone voorgevel en kan je de authenticiteit van de bakstenen mooi laten doorkomen. Hier heb je ook de mogelijkheid om met glazuurbakstenen te werken. De bakstenen zijn bedekt met een duurzame glazuurlaag en geven een fraaie spiegeling. Je kan een gelijkaardig effect ook verkrijgen met steenstrips.

 

 

3.  Witte crepi met natuurstenen

witte crepi met natuurstenen
Een combinatie met crepi en natuurstenen zorgt voor een duurdere, maar ook luxueuze uitstraling. Of je nu houdt van graniet, leisteen, zandsteen of hardsteen, al deze materialen zijn volledig unieke producten. In combinatie met witte, minerale crepi krijg je een prachtige, unieke woning. De ruwere structuur van minerale sierpleister komt helemaal tot zijn recht met natuurstenen.

 

Kies je voor een combinatie met crepi en bakstenen?

Je kiest voornamelijk uit esthetische overwegingen voor deze combinatie. Als je fan bent van de uitstraling kan je deze gevelafwerkingen zeker laten samengaan in jouw gevel. Wil je meer informatie of ben je nog niet zeker over de mogelijkheden voor jouw woning?

Vraag advies aan een gevelspecialist! Contacteer meerdere bedrijven via onze offertedienst en vergelijk de soorten crepi, isolatiematerialen, … Vul je gegevens in, omschrijf je project en ontvang meerdere voorstellen via het onderstaande formulier:

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers