Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Crepi op binnenmuur

Ongetwijfeld ben je bekend met crepi als gevelbekleding. Maar wist je dat crepi ook tot z’n recht komt op je binnenmuur? In dit artikel vertellen we je er alles over. Waarom zou je kiezen voor crepi binnenshuis? Hoeveel kost het? En zijn er alternatieven? Je ontdekt het hier!

 

Alles over crepi binnen in 7 vragen & antwoorden

 1. Wanneer kiezen voor crepi op de binnenmuren?
 2. Hoe brengt een vakspecialist crepi op mijn binnenmuur aan?
 3. Hoeveel kost crepi op een binnenmuur?
 4. Hoe crepi op binnenmuur verwijderen?
 5. Kan ik crepi binnen zelf plaatsen?
 6. Wat moet je onthouden bij crepi op de binnenmuur?
 7. Zijn er alternatieven voor crepi binnen?

Op zoek naar een expert? Dan zit je hier goed. Via ons aanvraagformulier brengen we je gratis in contact met verschillende specialisten actief in je regio. Zij adviseren, informeren en plaatsen jouw crepi volgens de regels van de kunst. Interesse? Start hier je aanvraag.

crepi verf binnenmuren

 

1. Wanneer kiezen voor crepi op de binnenmuren?

Zoek je naar crepi voor op je binnenmuren? Dan kom je ongetwijfeld ook de term sierpleister tegen. Dat is logisch aangezien deze termen in realiteit door elkaar worden gebruikt. De samenstelling van beide materialen is namelijk hetzelfde: water, zand, kalk, cement en pigment (naar keuze). Vooral als gevelrenovatie is crepi een geliefde toepassing. Maar waarom zou je kiezen voor crepi binnen?

 • Ben je op zoek naar een decoratieve schildertechniek met een specifieke structuur? Dan is het plaatsen van crepi in de eerste plaats een esthetische keuze. Bovendien is het product verkrijgbaar in diverse kleuren en verschillende korreldiktes.
 • Op zoek naar een afwerkingslaag bovenop je nieuwe isolatieplaten? Dan kan dat prima met crepi. Het is bovendien een prima keuze optie wanneer je  naar een relatief lage opbouwdikte streeft. Zo haal je meteen ook een goede akoestische demping in huis.
 • In vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken, … is binnenmuur crepi een goede keuze dankzij z’n vochtwerende eigenschappen. Daarnaast is crepi ook geschikt als afwerking van een beschadigde muur na vochtproblemen omdat het een dekkend materiaal is. Kies in dat geval altijd voor een siliconen crepi.

 

Is crepi een goede keuze voor mijn binnenmuren?

Hou jij van het karakteristieke uitzicht van crepi? Maar heb je nog allerlei vragen over de praktische haalbaarheid van deze pleister in je interieur? Vraag dan advies aan een ervaren binnenhuisschilder. Die vertelt je graag meer over de diverse voor- en nadelen van crepi als binnenmuurafwerking en stelt je eventueel enkele alternatieven voor. Lijkt dit je wel wat? Ontmoet een professional actief in je regio via ons contactformulier.

 

2. Hoe brengt een vakspecialist crepi op mijn binnenmuur aan?

Het plaatsen van crepi binnen gebeurt op een gelijkaardige manier als het bepleisteren van een gevel. Een specialist gaat doorgaans als volgt te werk:

 

crepi binnen

 

 1. Voorbereidingswerken

  Voordat een specialist aan de pleisterwerken kan beginnen,  maak je de ruimte beter vrij en scherm je de ramen en deuren af. Daarna maakt hij de muren stof- en vetvrij zodat de crepi goed kan hechten. Vervolgens vult hij oneffenheden, barsten en putjes op zodat de ondergrond helemaal gebruiksklaar is.

 2. Onderlaag aanbrengen

  Is de ondergrond proper, droog en effen? Dan brengt hij een onderlaag aan, afgestemd op het type ondergrond. Voor een duurzaam eindresultaat is een voorbehandeling met voorstrijkmiddel of primer nodig. Cruciaal in deze stap is het aanbrengen van de hoekprofielen. Deze verzekeren een gelijkmatig eindresultaat met rechte aflijningen.

 3. Crepi aanbrengen

  Is de ondergrond droog? Dan brengt je specialist de crepi aan met een spaan of met een wormpomp. Het mengsel wordt vervolgens verder gestructureerd met behulp van een plastic spatel in een ronddraaiende beweging. Afhankelijk van jouw smaak kan dit in verschillende diktes afgeleverd worden.

 4. Afwerking

  Terwijl het mengsel uitdroogt, ruimt je vakspecialist alles netjes op. De schilderstape die raam- en deurkozijnen moet beschermen, haalt hij er voorzichtig af zodat deze niet in het pleisterwerk indroogt. Laat alles 24 uur drogen. Desgewenst kan je nadien je crepi laten afwerken met een extra verflaag.

Crepi binnen plaatsen? Neem een specialist in de arm. Die brengt je crepi binnenshuis aan volgens de regels van de kunst. Kom hier gratis in contact met experts actief in je regio.

 

 

crepi binnenmuren

 

3. Hoeveel kost crepi op een binnenmuur?

Aangezien er weinig verandert aan de samenstelling van crepi voor gebruik binnenshuis, zijn de prijzen doorgaans gelijk aan die van de buitentoepassing. Reken gemiddeld op zo’n € 40 à 80 per m² (excl. btw en isolatie, incl. uitvoering). Belangrijke kostenbepalers zijn o.a. het type crepi (mineraal of op basis van siliconen), de totale oppervlakte en de moeilijkheidsgraad van de werken. Algemeen geldt: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs voor crepi per m².

BELANGRIJK: dit is een richtprijs! Ben je benieuwd naar de exacte prijs voor jouw project? Neem dan contact op met een professional en ontvang advies en offertes op maat. Start hier je aanvraag.

 

Kan ik de kosten drukken?

Wil je je binnenmuren een grondige make-over geven? En ben je bereid te investeren in binnenisolatie? Dan kan je in bepaalde situaties en onder specifieke voorwaarden een premie ontvangen. Zoals de Mijn VerbouwPremie. Daarnaast betaal je slechts 6% btw op zowel plaatsings- als materiaalkosten wanneer je woning meer dan 10 jaar oud is en als je samenwerkt met een professional.

 

4. Hoe crepi op de binnenmuur verwijderen?

Crepi is sterk en hecht zich goed vast aan de ondergrond waarop het wordt aangebracht. Wil je de muur met verouderde crepi vervangen door nieuw behang? Dan zal je de crepi moeten verwijderen. Een klus die niet evident is. Doorgaans kan dit op 2 manieren:

 • OPTIE 1: afkappen van oude crepi: de oude laag crepi kan je voorzichtig afkappen. Dit moet voorzichtig gebeuren zodat de onderlaag niet te sterk beschadigd wordt. Daarna moet je de ondergrond opnieuw egaliseren.
 • OPTIE 2: egaal plamuren: een andere optie is bovenop de crepi plamuren zodat de korrelstructuur helemaal weg is. Zo ontstaat een geëgaliseerd oppervlak dat perfect opnieuw afgewerkt kan worden met nieuw behangpapier, verf, …

 

Kan ik zelf crepi verwijderen?

Wij raden af om zelf aan deze klus te beginnen. Crepi verwijderen is niet alleen een complexe taak, maar ook arbeidsintensief. Zeker wanneer het gaat over een groot muuroppervlak. Wil je graag lokaal stukken crepi op je binnenmuren verwijderen om deze te herstellen? Ook dat is een slecht idee. Het is niet evident om kleine beschadigingen zomaar weg te werken.

Onze tip? Schakel in beide situaties altijd een professional in. Die weet hoe hij moet ingrijpen. Kom in contact met experts actief in je regio via ons contactformulier.

 

crepi op binnenmuur

 

5. Kan ik crepi binnen zelf plaatsen?

Neen. Het plaatsen van crepi is specialistenwerk. Het vergt expertise en ervaring om dit decoratieve pleisterwerk binnen netjes aan te brengen. Vertrouw in dit geval op een ervaren schilder. Zo ben je zeker van…

 • Persoonlijk advies: een professional komt langs, bekijkt het te bezetten oppervlak en bespreekt samen met jou de mogelijkheden.  Welke korreldikte had je in gedachten?  Welke kleuren matchen met je interieur? En kies je beter voor minerale of siliconen crepi?
 • Professionele uitvoering: een expert brengt je decoratief pleisterwerk aan volgens de regels van de kunst. Door de juiste technieken te gebruiken, mag je zeker zijn van een perfect eindresultaat waar je jarenlang van kan genieten.
 • Correcte afwerking: hij beschikt niet alleen over de juiste technische know-how, maar werkt bovendien ook proper en snel.  Hij dekt alles correct af en werkt vlot door. Zo blijft het aantal arbeidsuren alsnog beperkt.
 • Financiële voordelen is je woning minstens 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw op materiaal- en plaatsingskosten. De belangrijkste voorwaarde is wel dat je de werken laat uitvoeren door een expert.

 

Professionals vergelijken = besparen!

Wist je dat je behoorlijk wat kan besparen door prijsvoorstellen van verschillende aannemers grondig met elkaar te vergelijken? Neem de tijd om niet alleen de prijzen, maar ook de opbouw van alle voorstellen onder de loep te nemen. Zijn de prijzen inclusief of exclusief btw? Wat is de geplande uitvoeringstermijn? Welke producten stellen ze voor? En zijn hier grote verschillen in?

TIP: zijn er zaken onduidelijk op de offerte? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de aannemer.  Een betrouwbare specialist helpt je graag verder!

 

6. Wat moet je onthouden bij crepi op de binnenmuur?

Ben je bijna overtuigd van je keuze? Dan geven we je graag nog de volgende aandachtspunten mee:

 • Crepi bij vochtproblemen: denk je dat crepi je vochtproblemen zal oplossen dankzij de waterafstotende eigenschappen? Dan ben je verkeerd. Pak eerst de onderliggende oorzaak aan en laat alles uitdrogen. Anders worden de problemen enkel hardnekkiger.
 • Ademende spouw: is de oorzaak van het vochtprobleem aangepakt? En is de plek helemaal uitgedroogd? Plaats dan een gesloten systeem met een spouw tussen de buitenmuur en de afwerkingslaag. Zo kan resterend vocht makkelijk verdampen en minimaliseer je het risico op nieuwe vochtproblemen.
 • Hoekprofielen: voor een mooi egaal eindresultaat zijn hoekprofielen een must. Niet alleen bij je gevelbekleding, maar ook voor de binnenhuisafwerking met crepi wil je een expert die deze profielen plaatst. Anders zullen je hoeken niet strak afgewerkt zijn.
 • Beschadigingen: het is niet vanzelfsprekend om je binnenmuur met crepi lokaal te herstellen. Bij de meeste structuurpleisters zit er bij schade niets anders op dan het volledige oppervlak opnieuw te bezetten.
 • Onderhoud: pleisterwerk zoals crepi kan je niet zomaar afwassen. Zeker bij een ademend materiaal waarbij het materiaal vrij poreus is, zal het vocht van een natte doek opzuigen en plekken nalaten. Als dit onvoldoende uitdroogt, kan dit met tijd vochtproblemen veroorzaken.

BELANGRIJK: elk bouwmateriaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Met deze aandachtspunten in gedachten maak je gegarandeerd een geïnformeerde keuze. Wens je hier graag meer informatie over? Neem dan contact op met een vakspecialist. Hij helpt je graag verder op weg!

 

crepi voor binnen

 

7. Zijn er alternatieven voor crepi binnen?

Op zoek naar een alternatief met een gelijkaardige look en feel als crepi? Dan is een kwartstechniek zoals structuurverf een mooie optie.

Dit type latexverf bevat ook korrels die je muur een uniek uitzicht bezorgen. Ook hierbinnen heb je keuze uit verschillende kleuren en korrelgroottes.  Bovendien ligt de prijs voor structuurverf behoorlijk lager dan die van crepi. Reken gemiddeld op zo’n € 15 à 20 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

 

Toch geen fan van structuur? Kies dan voor een andere stuctechniek!

Je kan er ook voor kiezen om je binnenmuren eenvoudig en effen af te werken met een gladde pleister. Mag het wel wat specialer zijn? Dan behoren tadelakt, betonstuc, microcement, … tot de mogelijkheden. Al deze technieken hebben hun eigen visuele karakteristieken en kenmerken.

Benieuwd wat er bij jou past? Neem dan contact op met een ervaren specialist. Die adviseert je met plezier! Vul het onderstaande aanvraagformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat:

 

Offertes voor binnenpleisterwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde professional en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Ervaren vakspecialisten