Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Betonlook crepi

Is je huidige gevel aan een renovatie toe? Of zoek je naar een gevelbekleding met een moderne, strakke uitstraling voor je nieuwbouw? Dan is een betonlook crepi een interessante optie. Uit welke uitvoeringen kan je allemaal kiezen? Hoeveel kost crepi met betonlook per m² ongeveer? En waarom doe je best een beroep op een gespecialiseerde gevelwerker? Je leest het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs betonlook crepi
Plaatsing betonlook crepi
Doe-het-zelf of vakman?

Vraag je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor betonlook crepi?

Met crepi (ook sierpleister genoemd) kan je tal van kanten uit op vlak van kleur, structuur, … Een van de mogelijkheden is een kunstharspleister met een stoere, karakteristieke betonlook. Zo’n beton crepi vormt een strakke, veelzijdige gevelbekleding met heel wat voordelen:

 • Veel uitvoeringen: er zijn verschillende uitvoeringsmogelijkheden van betonlook crepi. Je kan kiezen uit diverse kleuren, structuren en afwerkingen.
 • Vlot combineerbaar met gevelisolatie: je gevel langs buiten isoleren is het meest effectief én je verliest geen plaats in je woning. Een beton crepi is de ideale afwerkingslaag voor die isolatiemethode.
 • Weinig kans op scheuren: met betonlook crepi kies je voor een elastische kunstharspleister. Door de elasticiteit is het risico op scheuren en barsten kleiner dan bij een minerale crepi (op basis van zand, cement, kalk, …).
 • Toepasbaar op verschillende ondergronden: betonlook crepi kan je laten plaatsen op verschillende ondergronden zoals beton, baksteen, hout of kunststof.
 • Waterafstotend en dampopen: crepi met een betonlook is waterafstotend waardoor je gevel beschermd blijft tegen vocht. Bovendien blijft de gevel dampopen waardoor vocht dat in de buitenmuur zit toch nog kan ontsnappen. Zo vermijd je vochtproblemen.
 • Goede bescherming tegen vervuiling: een betonlook crepi is minder gevoelig voor vuil, algen en mosvorming dan een minerale crepi. Je gevel blijft dus ook langer proper.

betonlook crepi

 

Mogelijke uitvoeringen van betonlook crepi

Een betonlook crepi is in de meeste gevallen een synthetische sierpleister die bestaat uit kalk en toeslagstoffen met kunsthars als bindmiddel. Het gaat om een lichte en dunne (2 à 8 mm) gevelbekleding die tegelijk vrij hard en ook goed bestand is tegen krassen. Je vindt sowieso een crepi met betonlook op maat van jouw woning en wensen, want je kan kiezen uit een brede waaier aan mogelijkheden op vlak van:

 

1. Structuur

Wil je graag een gladde, elegante uitvoering van je betonlook crepi? Dan kan je kiezen voor een sierpleister met een zeer fijne korrelgrootte die afgewerkt wordt met een gekleurde gladpleister. Hou je meer van een robuustere, ruwere oppervlaktestructuur? Ook dat is mogelijk. Je kan zelfs een fijne, egale structuur combineren met grovere details.

 

2. Afwerking

De afwerking van je beton crepi bepaalt in grote mate de uiteindelijke look van je gevel. Je kan de sierpleister gewoon lichtjes laten opschuren met het oog op een egale betonlook. Maar het is bv. ook mogelijk om een bepaald patroon in je gevel aan te brengen met een zachte rolborstel, een PVC-borstel met harde haren of zelfs een truweel.

 

3. Kleur

Er is niet zoiets als 1 betonkleur. Er bestaan tal van grijstinten waaruit je kan kiezen, van sober lichtgrijs tot een stoerdere, donkere tint. Het is zelfs mogelijk om met gladpleisters of verflagen bepaalde kleur- en glanseffecten te creëren.

 

Welke uitvoering kies ik best?

Dat is volledig afhankelijk van je eigen wensen. Weet je nog niet hoe je je betonlook crepi wil laten afwerken, welke kleur het best bij je woning past, …? Laat je dan adviseren door een gespecialiseerde gevelwerker. Deze kan je informeren over alle mogelijkheden en helpen bij het maken van een doordachte keuze op maat van jouw project.

LET OP: de mogelijke uitvoeringen kunnen verschillen van gevelwerker tot gevelwerker. Zo kan het dat bepaalde kleuren bij de ene wel mogelijk zijn en bij de andere niet. Vraag daarom voorstellen aan bij 2 à 3 verschillende gevelwerkers. Zo kan je de uitvoeringsmogelijkheden, maar ook prijzen, adviezen, … vergelijken. Ontvang gratis en vrijblijvend voorstellen van gespecialiseerde gevelwerkers actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Prijs betonlook crepi

De prijs van een betonlook crepi hangt af van verschillende factoren: mét gevelisolatie of niet, de oppervlakte van je gevel (hoe groter, hoe lager de prijs per m²), de moeilijkheidsgraad van de werken, de gewenste afwerking, … Gemiddeld mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

 • Betonlook crepi zonder gevelisolatie: 40 à 80 euro per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)
 • Betonlook crepi met gevelisolatie: 100 à 140 euro per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)

LET OP: deze prijzen kunnen verschillen van gevelwerker tot gevelwerker. Wil je gericht en vlot prijzen, maar ook afwerkingen, werkwijzen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken? Vraag dan gratis voorstellen aan bij 2 à 3 verschillende vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

crepi betonlook

Plaatsing betonlook crepi

Beton crepi plaatsen is een klus die de nodige vakkennis, precisie en ervaring vergt. Een professionele gevelwerker gaat als volgt te werk:

 1. Werkzaamheden voorbereiden

  De gevelwerker zet de steiger, afvalcontainer, gereedschap, … klaar. Hij dekt ook de omgeving (terras, voetpad, …) goed af. Zo kan hij proper en efficiënt de betonlook crepi aanbrengen.

 2. Hoekprofielen en wapeningsnet aanbrengen

  De vakman plaatst hoekprofielen om de gevelhoeken te verstevigen. Ze dienen ook als geleider van het pleistermateriaal. Op de oude gevelbekleding of op de isolatieplaten brengt hij ook een wapeningsnet aan. Zo krijg je een egale, nette uitstraling van je betonlook crepi.

 3. Betonlook crepi aanbrengen

  Doorgaans brengt de gevelwerker kunstharspleister aan in 3 lagen. Na een basislaag (eventueel verstevigd met een wapeningsnet) volgt een hechtingslaag in dezelfde kleur als de sierpleister. De laatste afwerklaag is dan de betonlook crepi zelf. De vakman kan de crepi zowel met de hand als met een spuitmachine aanbrengen.

 4. Betonlook crepi afwerken

  Ten slotte werkt de gevelwerker de crepi met betonlook af volgens jouw wensen. Denk bv. aan het opschuren van de sierpleister, het creëren van een patroon met een borstel of truweel, een gladpleister of verflaag aanbrengen, …

 

Doe-het-zelf of vakman?

Betonlook crepi zelf aanbrengen op je gevel is niet aangeraden. Voor een kwaliteitsvol en duurzaam eindresultaat doe je best een beroep op een gevelwerker die gespecialiseerd is in het plaatsen van crepi. Zo ben je zeker van:

 • Advies op maat: twijfel je nog tussen een egale, gladde betonlook crepi of eerder een gevelbepleistering met een grovere structuur? Of zoek je nog die grijstint die het beste bij je woning past? Een gespecialiseerde gevelwerker geeft je graag advies op maat.
 • Hoogwaardige materialen: een specialist in pleisterwerken gebruikt enkel kwaliteitsvolle sierpleisters. Zo ben je zeker van een betonlook crepi waar je jarenlang van kan genieten.
 • Correcte plaatsing: een gevelspecialist plaatst je betonlook crepi snel, efficiënt en volgens de regels van de kunst. Die correcte plaatsing in verschillende lagen is essentieel voor je gedroomde eindresultaat.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kan je bij een gevelrenovatie met beton crepi genieten van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%. En dat zowel voor de gebruikte materialen als de arbeidskosten.

 

Vergelijk voorstellen van 2 à 3 verschillende gevelwerkers!

Wil je een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden voor jouw gevelbepleistering? En tegelijk ook prijzen en uitvoeringstermijnen kunnen vergelijken? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij 2 à 3 gespecialiseerde vakmannen actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers