Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Scheuren en barsten herstellen

Merk je scheuren en barsten op in je crepi gevel? Dan wacht je best niet te lang om deze te laten herstellen door een gevelspecialist. Als je een oplossing op maat op de lange baan schuift, is de kans namelijk groot dat een volledige gevelrenovatie met crepi nodig is. Wat zijn de mogelijke oplossingen voor kleine en grote(re) scheuren en barsten in crepi? Hoeveel kost het? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Kleine scheuren en barsten herstellen
Grote scheuren en barsten herstellen
Prijs scheuren en barsten herstellen
Zelf herstellen of laten herstellen?
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Laat ik beter mijn crepi herstellen of vernieuwen?

Via scheuren en barsten kan vocht infiltreren in je crepi gevel. Wil je vochtproblemen, koudebruggen, slecht werkende gevelisolatie, loskomende stukken crepi, … vermijden? Dan is het essentieel om de crepi te herstellen of te vernieuwen, afhankelijk van de aard van de schade. Er zijn 2 opties:

 • Kleine scheuren en barsten = crepi herstellen: is de sierpleister nog stabiel en sterk? En gaat het slechts om enkele kleinere scheuren en barsten? Dan kan het volstaan om de crepi gevel te herstellen. Verderop lees je meer over de aanpak van kleine scheuren en barsten.
 • Grote scheuren en barsten = crepi vernieuwen: gaat het om meerdere en grote scheuren en barsten? Zitten er stukken crepi los? Bij zo’n zwaardere schade is het doorgaans interessanter om je crepi gevel te laten vernieuwen. Deze optie is trouwens ook de beste keuze als de huidige crepi al vrij oud is of als je ook gevelisolatie wil plaatsen. Verderop lees je meer over de aanpak van grote scheuren en barsten.

scheuren en barsten herstellen

 

Kleine scheuren en barsten = crepi herstellen

Merk je enkel op bepaalde plaatsen kleine scheurtjes en barsten op in je crepi gevel? Dan is het niet noodzakelijk aangewezen om een volledige gevelrenovatie met crepi uit te voeren. In vele gevallen kan je die scheuren en barsten gewoon laten herstellen. Een gevelwerker gaat daarbij doorgaans als volgt te werk:

 

STAP 1: scheurtjes opvullen met buitenvuller voor crepi

Je kan je crepi herstellen door kleine scheurtjes en barsten te laten opvullen met een buitenvuller voor crepi. Een vakman maakt eerst de ondergrond stof- en vetvrij. Daarna brengt hij deze waterbestendige pasta met een plamuurmes aan in de scheurtjes . Let op: meestal blijven deze herstellingen met een buitenvuller voor crepi nog zichtbaar. Voor een fraai eindresultaat laat je de herstelde crepi best nog schilderen.

 

STAP 2: crepi schilderen met vochtwerende verf

Zijn de scheurtjes en barsten hersteld? Dan overschildert de gevelwerker de sierpleister met een vochtwerende verf. Voor een goede hechting brengt hij eerst een grondlaag aan (primer of fixeermiddel), gevolgd door 2 afwerkingslagen. In de meeste gevallen kiest een vakman voor acryllaat- of silicaatverf. Deze speciale crepi verven zijn dampopen en beschermen je crepi gevel doeltreffend tegen regen, zon, …

TIP: laat je jouw crepi gevel herstellen en opnieuw schilderen? Vraag dan zeker offertes aan bij verschillende vakmannen. Zo kan je makkelijk adviezen, werkwijzen, voorgestelde verfsoorten, … vergelijken en het beste voorstel voor jouw situatie kiezen. Ontvang en vergelijk vrijblijvend offertes.

 

STAP 3: crepi gevel hydrofoberen (optioneel)

Wil je je crepi gevel extra beschermen tegen doorslaand vocht, vorst en vuil? Dan kan je de herstelde en opgefriste gevelbepleistering nog laten hydrofoberen. Daarbij brengt een gevelwerker een transparante, waterwerende beschermingscoating aan op je gevel. Zo geniet je jarenlang van een fraaie, optimaal beschermde crepi gevel zonder vochtproblemen of koudebruggen.

 

Grote scheuren en barsten = crepi vernieuwen

Gaat het om meerdere en grote(re) scheuren en barsten? Komen er ook stukken crepi los van je gevel? Gaat het om oude crepi? Of wil je graag ook buitengevelisolatie laten aanbrengen? Dan is het geen goed idee om enkel de scheuren op te vullen en je crepi te verven. Als de schade na 1 à 2 jaar terugkeert, is dat weggegooid geld. Bij grotere schade laat je beter je crepi vernieuwen. Een gevelwerker gaat daarbij doorgaans als volgt te werk:

 

STAP 1: eventueel oude laag crepi verwijderen

Is de sierpleister te beschadigd? Of is de crepi niet stabiel en sterk genoeg meer om er een nieuwe laag pleister op aan te brengen? Dan verwijdert een gevelwerker eerst de oude laag crepi.

 

STAP 2: isolatielaag aanbrengen

Na het plaatsen van hoekprofielen (nodig om de gevelhoeken te verstevigen) wordt een wapeningsnet aangebracht. Dat camoufleert barsten en scheuren in de bestaande buitenmuur en bevordert op die manier een egaal en mooi resultaat. TIP: crepi vernieuwen doe je best in combinatie met het plaatsen van gevelisolatie. De gevelwerker brengt dan dunne kunststof isolatieplaten (PUR, PIR, XPS, …) aan op je buitenmuur. Hierop wordt vervolgens het wapeningsnet aangebracht.

 

STAP 3: crepi aanbrengen en afwerken

Op het wapeningsnet brengt de gevelwerker een nieuwe laag crepi aan. Hij kiest daarbij voor minerale crepi (in 1 dikkere laag) of synthetische crepi (in 3 verschillende lagen). Daarna werkt hij de crepi af volgens jouw specifieke wensen. Hij kan bv. een bepaalde structuur in de sierpleister aanbrengen, de crepi opschuren, …

TIP: is een nieuwe laag crepi nodig om je gevel te herstellen? Vraag dan zeker offertes aan bij verschillende gevelspecialisten. Zo kan je gericht de mogelijkheden qua uitvoering en afwerking van de crepi vergelijken. De mogelijkheden kunnen namelijk verschillen per vakman. Ontvang en vergelijk vrijblijvend offertes.

 

STAP 4: crepi gevel hydrofoberen (optioneel)

Net als bij een herstelde crepi gevel is het ook bij een vernieuwde crepi gevel aangeraden om je buitenmuur te laten hydrofoberen. Dankzij die transparante, waterwerende coating ben je zeker dat je crepi gevel optimaal beschermd is tegen doorslaand vocht, vorst, mos, algen, …

 

 

Een correcte diagnose is essentieel voor een correcte aanpak

Je oude crepi herstellen begint met een correcte diagnose van je gevelprobleem. Je laat je crepi gevel daarom best inspecteren door een gevelspecialist. Gaat het om kleine scheurtjes en barsten die eenvoudig hersteld kunnen worden of gaat het om zwaardere schade? Is de gevel nog stabiel? Is er een vochtprobleem? … Op basis van zijn analyse kan de vakman bepalen wat de beste aanpak is voor jouw crepi gevel (herstellen of vernieuwen).

Een vakman zorgt naast een juiste diagnose ook voor een correcte uitvoering van de werken met professioneel en hoogwaardig materiaal. Zo ben je zeker van een mooi en kwalitatief resultaat.

TIP: benieuwd naar advies op maat van jouw situatie? Ontvang en vergelijk vrijblijvend offertes van gespecialiseerde gevelwerkers actief in je buurt via de offerteservice.


 

Prijs scheuren en barsten herstellen

De kostprijs voor het herstellen van barsten en scheuren in je crepi gevel hangt in de eerste plaats af van de gekozen aanpak. Daarnaast spelen ook de oppervlakte van je gevel en de moeilijkheidsgraad van de werken een rol. Gemiddeld mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

 • Crepi schilderen: 20 à 40 euro per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)
 • Crepi vernieuwen zonder gevelisolatie: 40 à 80 euro per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)
 • Crepi vernieuwen met gevelisolatie: 100 à 140 euro per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)
 • Crepi hydrofoberen: 8 à 12 euro per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. De kosten voor het herstellen van scheuren en barsten in crepi kunnen ook verschillen van gevelspecialist tot gevelspecialist. Wil je gericht tarieven, adviezen, uitvoeringsmogelijkheden, … vergelijken? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij 2 à 3 vakmannen actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

gevelrenovatie met crepi

Zelf herstellen of gevelwerker inschakelen?

Eventueel kan je zelf scheuren en barsten in je crepi gevel opvullen met een buitenvuller. Maar sowieso is het sterk aanbevolen om een gevelspecialist in te schakelen voor een correcte diagnose van je gevelprobleem. Enkel dan ben je zeker van een oplossing op maat voor jouw crepi gevel. Dankzij de expertise en ervaring van zo’n gevelwerker kan je rekenen op:

 • Analyse van je gevel en advies op maat: een gevelspecialist gaat de oorzaak van de scheuren en barsten in de crepi na en geeft dan advies op maat voor een gepaste oplossing.
 • Correcte & snelle uitvoering van de gevelwerken: of het nu gaat om crepi schilderen of vernieuwen, een vakman gaat uiterst secuur en tegelijk snel te werk. Zo ben je zeker van een kwalitatief eindresultaat tegen een correcte prijs.
 • Kwalitatieve materialen: een gevelwerker gebruikt enkel hoogwaardige buitenvullers, crepi verven en sierpleisters. Zo kan je jarenlang genieten van je herstelde of vernieuwde crepi gevel.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%. En dat zowel voor de arbeidskosten als de gebruikte materialen.

TIP: naast een correcte diagnose loont het ook op vlak van prijs/kwaliteit om een gevelwerker in te schakelen. Die herstelt de scheuren en barsten in je crepi gevel namelijk vlot. Bovendien bespaar je dankzij het btw-tarief van 6% aanzienlijk op zowel arbeids- als materiaalkosten. Je kan gratis offertes bij vakmannen actief in je buurt aanvragen via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers