Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Cementpleister

Cementpleister is een sterke en snelhardende pleister, erg geschikt is voor het opknappen van gevels. Een buitenmuur cementeren met cementpleister betekent dat je hem voorziet van een cementlaag. De buitenmuur ziet er daardoor niet alleen als nieuw uit, hij is ook beter beschermd tegen weersinvloeden. Meer voordelen van cementpleister en een overzicht van de prijzen, uitvoeringsmogelijkheden, … ontdek je hier.

Ga snel naar: Wat is cementerenPrijzenUitvoeringenDoe-het-zelfVoordelenCementpleister aanbrengen

 

Wat is cementeren?

Cementpleister wordt gebruikt om muren te cementeren. Hoewel men ook binnenmuren kan cementeren, wordt het vooral buiten toegepast.

Het aanbrengen van cementpleister is een techniek waarbij de gevel afgewerkt wordt met een laag zandcement. Die cementlaag doet de buitenmuur er weer als nieuw uitzien. Kleurverschillen en oneffenheden worden weggewerkt en de muur is ook beter beschermd tegen diverse weersinvloeden, …

Hoewel cementbepleistering standaard een  grijs effect heeft, kan het in verschillende kleuren uitgevoerd worden. De gevel achteraf in de gewenste kleur schilderen is dus niet nodig. Verder kan cementeren in verschillende diktes, afhankelijk of je de huidige structuur van de muur zichtbaar wil houden of niet.

Cementpleister is ook dampopen. De gevel kan na het cementeren dus blijven ademenen waardoor vochtproblemen worden vermeden.

 

Prijs cementpleister

Hoeveel je betaalt voor het aanbrengen van cementpleister op de gevel is afhankelijk van de bereikbaarheid, oppervlakte en huidige staat van de gevel. Loszittende voegen of andere schade moet namelijk eerst worden hersteld alvorens de gevel te cementeren, wat de prijs vanzelfsprekend doet stijgen.

Los van eventuele herstellingskosten is het laten aanbrengen van cementpleister relatief goedkoop in vergelijking met andere methodes van gevelrenovatie:

Gevel cementeren met cementpleister
Gemiddelde prijs per m²
(incl. btw, arbeidskosten en materiaal)
Dunne laag cementpleister
€30
Dikke laag cementpleister
€40
Benieuwd naar advies en een prijs op maat voor het laten aanbrengen van cementpleister? Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmannen via de offertepagina.

 

voorbeeld cementpleister

 

Uitvoeringen cementpleister

Cementpleister kan men in een dunne of dikke laag aanbrengen. Welke uitvoering je kiest is afhankelijk van of je de structuur van de gevel zichtbaar wil houden of niet.

 

1. Dunne laag cementpleister

Bij een dunne laag cementpleister blijft de originele structuur van de gevel, zoals de vorm van de bakstenen, zichtbaar. Natuurlijk worden kleine oneffenheden en kleurverschillen gecamoufleerd waardoor de gevel er, ondanks het behoud van zijn structuur, terug als nieuw uitziet.

Gezien de dunne laag moet er minder cementpleister worden aangebracht. De prijs ligt daardoor vanzelfsprekend lager dan bij een dikkere afwerkingslaag.

Richtprijs cementeren met een dunne deklaag: ± €30 per m²
⇒ Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertepagina.

 

2. Dikke laag cementpleister

Een dikke laag cementpleister maakt de buitenmuur volledig vlak waardoor de originele structuur van de gevel niet langer zichtbaar is. In principe is de gevel, gezien de dikkere afwerkingslaag, beter beschermd tegen weersinvloeden. Aangezien er meer cementpleister gebruikt moet worden ligt de kostprijs hier wel iets hoger.

Richtprijs cementeren met een dikke deklaag: ± €40 per m²
⇒ Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertepagina.

 

Buitenmuur cementeren: doe het zelf of vakman inschakelen?

Een gevel zelf cementeren is geen eenvoudige klus en vraagt de nodige ervaring, kennis en voorzichtigheid. Weet ook dat je dan zelf al het nodige materiaal moet voorzien, wat al snel heel wat geld kost. Fouten bij doe-het-zelven zijn bovendien snel gemaakt en kunnen de kosten achteraf erg doen oplopen. Hoewel doe-het-zelven op het eerste zicht misschien het goedkoopst lijkt, is dat dus niet altijd het geval.

Een vakman inschakelen biedt daarboven enkele interessante voordelen die wegvallen wanneer je zelf een muur cementeert:

 • Je krijgt advies op maat: Is cementeren de juiste pleistertechniek voor jouw gevel? Is het nodig om eerst nog herstellingswerken uit te voeren? … Een vakman kan je met zijn kennis en ervaring adviseren en bijstaan in het maken van de juiste keuzes.
 • Een mooi en kwalitatief resultaat is verzekerd: Een vakman weet door zijn kennis en ervaring in het vak hoe hij jouw specifieke situatie het best aanpakt. Zo ben jij verzekerd van een mooi en kwalitatief eindresultaat.
 • Je hoeft zelf geen materiaal aan te kopen: Een professional beschikt zelf over al het nodige materiaal. Jij hoeft dus zelf geen materiaal te kopen waardoor je heel wat geld uitspaart.
 • Je bespaart jezelf tijd en moeite: Doordat een vakman de klus voor jou klaart bespaar je jezelf heel wat tijd en moeite.

 

gevel cementeren

Waarom cementeren een goed idee is

 • Relatief goedkoop: Goedkoop in vergelijking met andere pleistertechnieken.
 • Het laat de gevel er als nieuw uitzien: Kleurverschillen, oneffenheden en kleine beschadigingen worden weggewerkt.
 • Het beschermt de buitenmuur tegen weersinvloeden: Je gevel blijft langer in goede staat en blijft er ook langer mooi uitzien.
 • Sterk, snelhardend en slijtvast stukwerk: Je geniet daardoor van een mooi en kwalitatief resultaat op lange termijn.
 • Dampopen structuur: Daardoor kan de gevel blijven ademenen en worden vochtproblemen vermeden.
 • Achteraf schilderen is niet nodig: Naast de standaard grijze kleur, is cementpleister ook beschikbaar in andere kleuren.

 

cementpleister

Cementpleister aanbrengen

Het aanbrengen van cementpleister gebeurt doorgaans op volgende manier:

 

1. Voorbereiding

Vooraleer men hem kan cementeren, dient de muur te worden gereinigd. Vuil en mos moeten verwijderd worden om ervoor te zorgen dat de cementlaag egaal kan aangebracht worden en goed kan hechten. Welke reinigingsmethode geschikt is voor jouw gevel is afhankelijk van de hardnekkigheid van het vuil en de gevelbekleding. Een vakman kan jou helpen bij het maken van de beste keuze om verdere schade of plekken te voorkomen.

Ook beschadiging zoals scheurtjes of afbrokkelend voegwerk moet hersteld worden vóór het aanbrengen van het pleisterwerk. Zo niet kan de cementlaag niet optimaal werken en aangebracht worden en kan de gevel verdere, vaak onherstelbare schade oplopen.

 

2. Gevel cementeren

Het aanbrengen van de cementbepleistering gebeurt in 2 lagen. Eerst brengt men een hechtingslaag aan om te verzekeren dat de cementlaag goed kan aanhechten. Daarna volgt de uiteindelijke afwerkingslaag die bestaat uit een mengsel van cement en zilverzand.

 

3. Buitenmuur afwerken

Na het aanbrengen van de cementpleister is het belangrijk om de onderkant van de muur extra te beschermen tegen vocht en opspattend vuil. Dat kan op 2 manieren.

Je kan een transparante waterwerende coating laten aanbrengen tot zo’n 50cm boven het grondniveau. Of je laat een gevelplint in natuursteen of een ander materiaal plaatsen.

 

Tip: Bekijk offertes van verschillende vakmannen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook adviezen, werkwijzen, termijnen, … vergelijken. Zo kies je het aanbod dat het best past bij jouw verwachtingen.

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers