Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Gevelrenovatie crepi

Wil je je buitenmuren aanpakken met een bepleistering? Zo’n gevelrenovatie met crepi combineer je best ook met buitengevelisolatie. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap: je gevel ziet er weer als nieuw uit én je bespaart flink op je energiefactuur. Hoe gaat een vakman te werk bij het isoleren en bepleisteren van je gevel? Hoeveel betaal je per m²? En wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? Je ontdekt het in dit artikel!

Ga snel naar:
Hoe gevelrenovatie met crepi aanpakken? 
Prijs gevelrenovatie met crepi
Belangrijke aandachtspunten
Zelf gevel renoveren met crepi of vakman?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een gevelrenovatie met crepi?

Vertoont je huidige crepi gevel grote barsten en scheuren? Of wil je gewoon een volledig nieuwe look voor je woning? Dan is een gevelrenovatie met crepi een erg interessante optie. Vooral als je die gevelbepleistering combineert met isolatie. Zo geniet je namelijk van de volgende voordelen:

 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding: crepi is een duurzame gevelbekleding die bovendien erg budgetvriendelijk is. Daarbovenop spaar je ook kosten uit door de bepleistering en isolatie van je gevel samen te laten uitvoeren. Crepi is namelijk de ideale afwerkingslaag voor buitengevelisolatie.
 • Lage energiefactuur en hoog wooncomfort: dankzij gevelisolatie kunnen je energiekosten tot maar liefst 25% zakken. Daarnaast maak je ook komaf met tocht in huis, hardnekkige omgevingsgeluiden, …
 • Meerwaarde voor je woning: het combineren van crepi en isolatie heeft een voordelig effect op de EPC-score van je woning. Door de isolatie verbruik je minder energie en zo is de woning aantrekkelijker voor eventuele kopers. Bovendien ziet je woning er ook weer fraai uit.
 • Geen vochtproblemen: een verouderde gevel kampt vaak met scheuren, barsten, … Zo verhoogt de kans op vochtproblemen als doorslaand vocht. Door je gevel te renoveren met een bepleistering is die optimaal beschermd tegen de weersinvloeden.
 • Geen ruimteverlies in je woning: door je gevel langs buiten te laten isoleren verlies je geen plaats in je woning. Bovendien is het isoleren van je binnenmuur een veel grotere rompslomp (kamers leegmaken, radiatoren verplaatsen, …).

Overtuigd van een gevelrenovatie met crepi? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen van vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

gevel renoveren crepi

 

Hoe gevelrenovatie met crepi aanpakken?

Je gevel isoleren en bepleisteren laat je best over aan een professionele gevelwerker. Zo ben je zeker van een optimaal eindresultaat, zowel op esthetisch als functioneel vlak. Zo’n vakman gaat doorgaans als volgt te werk:

 1. Oude gevel voorbereiden

  Voor een gevelwerker je buitenmuren isoleert en bepleistert, bereidt hij eerst je oude gevel voor. Is je oude laag crepi bv. niet stabiel genoeg meer? Dan verwijdert hij eerst die oude gevelbepleistering.

 2. Isolatielaag aanbrengen

  Na die eventuele voorbereidende werken brengt de vakman een isolatielaag aan op je buitenmuur. Doorgaans gebruikt hij dunne, kunststof isolatieplaten (PUR, PIR, …). Op die naadloze gevelisolatie komt dan een wapeningsnet.

 3. Gevel bepleisteren

  Bovenop het wapeningsnet komt dan de gevelbepleistering zelf. Hoe de vakman te werk gaat hangt onder meer af van het type crepi (minerale of synthetische sierpleister). Daarna werkt hij die bepleistering af volgens jouw specifieke wensen. Hij kan bv. een bepaald patroon in de pleisterlaag aanbrengen, de crepi opschuren, …

 4. Gevel hydrofoberen (optioneel)

  Wil je zeker zijn dat je gevel voor lange tijd optimaal beschermd is tegen doorslaand vocht, mos, algen, …? Dan is het een goed idee om je crepi gevel na de werken te laten hydrofoberen. De gevelwerker brengt dan een waterwerende, transparante coating aan op je buitenmuren.

Op zoek naar een gespecialiseerde gevelwerker? Je kan vrijblijvend voorstellen aanvragen bij meerdere specialisten actief in je buurt via onze gratis offerteservice.

 

Prijs gevelrenovatie met crepi

Wat is de gemiddelde prijs van een gevelrenovatie met crepi? Dat hangt onder meer af van je keuze voor de combinatie met gevelisolatie of niet. Doorgaans houd je best rekening met de volgende richtprijzen:

Type gevelrenovatie met crepiGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Crepi zonder gevelisolatie€ 60 à 85
Crepi met gevelisolatie€ 100 à 130

BELANGRIJK: door de combinatie met isolatie is een gevelrenovatie met crepi erg voordelig. Je verdient je investering ook volledig terug door je lagere energiekosten. De prijzen kunnen wel verschillen van vakman tot vakman. Om goed te kunnen vergelijken, vraag je daarom best offertes aan bij meerdere gevelwerkers actief in je buurt.  Start je aanvraag hier.

 

crepi gevelrenovatie

 

Belangrijke aandachtspunten

Waar houd je rekening mee als je kiest voor een gevelrenovatie met crepi? Enkele belangrijke aandachtspunten op een rij:

 • Plaatsing: minerale sierpleister brengt een vakman in 1 dikkere laag aan en bij kunstharspleister gaat het om 3 dunne laagjes. Daarnaast moet een gevel altijd helemaal schoon zijn voor hij begint aan de bepleistering en ook regen of vriesweer zijn uit den boze.
 • Uitvoering van de gevelpleister: met crepi kan je vele kanten uit. Ga je voor een betonlook crepi of een bepleistering met baksteenmotief? Het kan allemaal. Benieuwd naar de mogelijkheden op vlak van kleur, structuur en afwerking? Dan vergelijk je best het aanbod van meerdere gespecialiseerde gevelwerkers.
 • Premies: combineer je isolatie met een bepleistering tijdens de renovatie van je gevel? Dan profiteer je mogelijk van een premie van je netbeheerder, gemeentelijke premies, … Op voorwaarde dat je de werken laat uitvoeren door een professionele vakman.
 • Onderhoud: wil je mos, algen, … op je nieuwe crepi gevel vermijden? Laat je gevel dan hydrofoberen na de gevelrenovatie met crepi. Wil je later zelf je crepi gevel reinigen? Ga dan niet zomaar met een hogedrukreiniger aan de slag, zeker bij een minerale sierpleister. Om schade te voorkomen, vraag je best advies aan een professionele gevelwerker actief in je buurt.

 

Zelf gevel renoveren met crepi of vakman inschakelen?

Ook al is crepi relatief snel te plaatsen, is er veel expertise nodig om het correct op de gevel aan te brengen. Je kiest dus altijd best voor een vakman bij een gevelrenovatie met crepi. De voornaamste redenen om te kiezen voor een professionele gevelwerker:

 • Advies op maat: welk type crepi kies je best? Uit welke uitvoeringen kan je kiezen? En hoe dik moet de isolatielaag zijn? Een vakman geeft je gericht advies op maat van jouw situatie en wensen.
 • Hoogwaardig eindresultaat: met een vakman garandeer jij jezelf van een goede en efficiënte uitvoering. Niet alleen ben je zo zeker van een mooi en egaal eindresultaat, maar bespaar je ook veel kostbare tijd.
 • Lagere inkoopprijs voor materialen: een vakman werkt alleen met de beste materialen en kan deze ook voor een lagere prijs inkopen.  Dit is 1 van de vele redenen waarom het inschakelen van een vakman voordeliger is dan je allicht zou verwachten.
 • Garantie: gaat er iets mis tijdens het plaatsen van isolatiematerialen of het aanbrengen van de gevelbepleistering? Dan neemt een vakman eventuele extra kosten voor zijn eigen rekening. Check altijd de garantieregeling op de offerte van de vakman om hier 100% zeker van te zijn.
 • Verlaagd btw-tarief: kies je voor een vakman en is je huis ouder dan 10 jaar? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% op de arbeidskosten en gebruikte materialen.

 

Vergelijken loont = maak gebruik van onze gratis offerteservice

Geïnteresseerd in een gevelrenovatie met crepi ? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Zo geniet je van gericht advies en prijzen op maat . Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers