Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Crepi met baksteenmotief

Hou je van het authentieke uitzicht van bakstenen, maar wil je ook genieten van de voordelen van crepi? Dan kan je het beste van beide werelden samenbrengen op je gevel. Zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten kan je met crepi een steenmotief imiteren. Hoe creëert een vakman zo’n crepi met baksteenmotief? Welke uitvoeringen bestaan er? En hoeveel kost zo’n gevel per m²? Je leest er alles over in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs crepi met steenmotief
Plaatsing crepi met baksteenmotief
Voordelen professionele plaatser
Vraag gratis je offertes aan

 

Waarom kiezen voor crepi met baksteenmotief?

Met sierpleister kan je vele kanten uit op vlak van kleuren, structuren en afwerkingen. Het is zelfs mogelijk om een crepi met steenmotief te creëren.  Zo’n stijlvolle gevelafwerking heeft tal van troeven:

 • Vele uitvoeringen: je kan kiezen voor verschillende uitvoeringen van je crepi met steenmotief. Hou je van een modernere uitstraling of eerder van een klassieke metselwerkstructuur? Het kan allemaal! Lees verder meer over de uitvoeringen van crepi met steenmotief.
 • Combinatie met gevelisolatie: met buitengevelisolatie geniet je van een lagere energiefactuur en een aangenaam warmtecomfort zonder ruimteverlies in je woning. Wil je je gevel langs buiten isoleren en tegelijk een traditionele uitstraling behouden? Dan is een crepi met steenmotief ideaal.
 • Waterafstotend en dampopen: crepi is een dampopen en waterafstotend product. Zo bescherm je je gevel doeltreffend tegen vocht en vuil.
 • Oneffenheden wegwerken: met een sierpleister kan je eenvoudig en efficiënt oneffenheden en lichte beschadigingen op je gevel wegwerken.

Crepi met uitzicht metselwerk

 

Mogelijke uitvoeringen van crepi met steenmotief

Crepi met een steenmotief bestaat uit dezelfde bestanddelen als een traditionele sierpleister. Je kan zowel kiezen voor een kunstharspleister als een minerale pleister. Bovendien vind je altijd een crepi met steenmotief op maat van jouw woning en wensen. Je kan namelijk verschillende keuzes maken op vlak van:

 

1) Metselwerkstructuren

Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden voor de motieven en structuren van metselwerk in je crepi gevel. Ga je voor een vlak, strak en modern steenmotief in je sierpleister? Of hou je eerder van de uitstraling van een klassieke bakstenen gevel? Jij beslist zelf welk soort metselwerkstructuur je laat aanbrengen in je crepi gevel: een klassiek of hedendaags metselverband, een oud of recenter type gevelsteen, …

 

2) Kleuren

Ook bij een crepi met een gevelsteenmotief kan je kiezen uit tal van kleuren.  Hou je van het mooie, karakteristieke wit van een gevel in crepi? Of wil je toch een uniekere kleur? Zelfs het voegwerk kan je in verschillende kleurnuances verkrijgen. Kies je voor toon op toon? Of ga je eerder voor contrasterende kleuren? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

 

3) Afwerking

Afhankelijk van de gekozen plaatsingstechniek werkt een vakman het steenmotief af met 1 of meerdere lagen sierpleister. Als het pleisterwerk volledig uitgedroogd is, kan je de gevel ook laten kaleien of schilderen. Kies je ervoor om de voegen manueel te laten inkerven? Dan kan je ze eventueel laten opvullen met voegsel om zo het authentieke uitzicht van een gevel in baksteen te verkrijgen.

 

Welke uitvoering kies ik het best?

Dat hangt volledig af van je eigen wensen en van je vooropgestelde budget. Bepaalde plaatsingstechnieken zijn bv. arbeidsintensiever dan andere, maar bieden wel meer mogelijkheden qua vormgeving van het steenmotief. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van crepi met steenmotief voor jouw gevel? Vraag dan verschillende voorstellen aan bij gevelwerkers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen gericht uitvoeringen vergelijken, maar ook prijzen, werkwijzen en uitvoeringstermijnen.

Op zoek naar een gevelwerker? Kom in contact met verschillende professionals actief in je buurt via onze gratis offerteservice.

 

Prijs crepi met steenmotief

Hoeveel kost het aanbrengen van een gevelsteen imitatie in crepi? Dat is sterk afhankelijk van het soort gevelpleister, de dikte, de gewenste afwerking, de oppervlakte van je gevel en of je al dan niet isolatie laat plaatsen. Enkele richtprijzen:

Soort crepiPrijs per m²
(incl. btw & plaatsing)
Traditionele crepi (zonder gevelisolatie)€ 65 à 85
Crepi met steenmotief (zonder gevelisolatie)€ 120 à 160
Traditionele crepi (met gevelisolatie)€ 90 à 130
Crepi met steenmotief (met gevelisolatie)€ 145 à 205

Benieuwd naar een exacte prijs voor jouw project? Vraag dan verschillende prijsvoorstellen aan bij professionele plaatsers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen de prijzen zelf, maar ook adviezen, werkwijzen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Crepi met steenmotief

 

Crepi met baksteenmotief plaatsen

Pas aan het einde van de werken brengt de vakman het gevelsteenpatroon aan in je gevel. Daardoor komt de plaatsing sterk overeen met het plaatsen van reguliere crepi.  De verschillende stappen op een rij:

 

 1. Voorbereiding

  Onder voorbereidende werken verstaan we het afdekken van ramen en deuren, het plaatsen van valbeveiliging als stellingen, het klaarzetten van de gereedschappen en materialen, …

 2. Hoekprofielen en wapeningsnet plaatsen

  De hoekprofielen verstevigen de hoeken van de gevel zodat er later geen vocht onder het pleisterwerk terecht kan komen. Daarna brengt je vakman het wapeningsnet aan om een goede hechting van de pleister te waarborgen.

 3. Crepi aanbrengen

  Je vakman gaat na welke sierpleister (minerale of kunsthars) het meest geschikt is voor je gevel. Op basis van deze beslissing brengt hij het vereiste aantal pleisterlagen aan.

 4. Baksteenpatroon aanbrengen

  Het steenmotief aanbrengen gebeurt voor je pleister volledig uitgehard is. Al naargelang de gekozen methode brengt je vakman een mal of een papieren rooster aan op de muur, of krast hij nauwgezet de voegen uit.

 5. Afwerking

  Is de gevelpleister netjes uitgehard? Dan kan je ervoor kiezen om je gevel nog te laten hydrofoberen met een aangepaste coating die het pleisterwerk langdurig beschermt. Nadat de vakman de naden rond deuren en ramen netjes heeft afgedicht, laat hij je woning proper en opgeruimd achter.

 

 

Waarom een gespecialiseerde vakman inschakelen?

Een baksteenimitatie creëren in crepi is een heel specifieke, complexe klus. We raden je dan ook aan om je te wenden tot een vakman die hierin gespecialiseerd is. Zo ben je verzekerd van…

 • Advies op maat: een vakman neemt de tijd om te luisteren naar je wensen en toetst die af aan de technische mogelijkheden van je woning. Dankzij dat advies krijg je gegarandeerd een optimaal eindresultaat.
 • Kwalitatieve materialen & producten: een vakman heeft niet alleen de noodzakelijke expertise, maar beschikt ook over de juiste gereedschappen om op een correcte, veilige manier te werken. Bovendien weet hij ook met welke materialen hij het mooiste resultaat kan behalen.
 • Nette & duurzame uitvoering: een ervaren vakman doet er alles aan om het steenmotief in je crepi zo mooi mogelijk vorm te geven en af te werken. Hierdoor zal je haast het verschil niet kunnen zien tussen de imitatie en een echte gevel in baksteen.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar en werk je samen met een vakman? Dan kan je genieten van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor zowel de arbeidskosten als de materialen.

 

TIP: meerdere offertes vergelijken = besparen!

Wist je dat je flink wat kan besparen door meerdere offertes aan te vragen bij verschillende vakmannen? Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook materialen, technieken, uitvoeringstermijnen, … vergelijken. Op deze manier maak je de beste keuze voor zowel je project als je budget.

Vrijblijvend offertes vergelijken? Vul dan nu het onderstaande offerteformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen offertes van vaklui actief in je buurt:

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers