Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Gevelisolatie crepi: prijs, plaatsing & voordelen

Gevelisolatie en crepi zijn geboren voor elkaar. Crepi maakt de gevel egaal en vormt een extra bescherming tegen vocht. De isolatie zorgt voor een lagere energiefactuur. De gevelpleister is te verkrijgen in heel wat kleuren.

 

gevelisolatie met crepiVoordelen van buitenmuurisolatie met gevelbepleistering

Crepi of sierpleister is de ideale afwerkingslaag  als je je buitenmuur gaat isoleren. Crepi is een natuurlijk afwerkingsmateriaal die je gevel beschermt tegen vocht en slagregens.

Daarnaast geeft het je gevel een egaal uitzicht. Het aanzicht van het huis oogt er proper, fris en strak mee. En ook de plaatsing is erg snel.

Ten slotte is het te verkrijgen in heel wat kleuren. Je kan kiezen uit maar liefst 800 tinten. Crepi past bij vrijwel alle stijlen: van klassiek tot landelijk en van modern tot strak.

En ook de prijs van crepi valt goed mee. Het na-isoleren van de buitengevel met crepi is één van de meest betaalbare methodes voor buitengevelisolatie.

 

Gevelisolatie crepi prijs

De kostprijs voor muurisolatie met gevelpleister bedraagt tussen de 80 à 110 euro / m2 (excl.btw). Deze prijs wordt lichtjes beïnvloed door het soort gevelpleister dat je kiest. De prijsverschillen tussen beiden zijn niet zo groot. De investering voor gevelisolatie, win je op langere termijn terug. Door buitenmuurisolatie af te werken met sierpleister, heb je een egale gevel die je beschermt tegen vocht en die minder warmte laat ontsnappen. Hierdoor daalt je energiefactuur. Daardoor betaalt de isolatie zichzelf in principe terug.

Tip: vraag steeds offertes aan bij verschillende pleisterbedrijven. Zo zie je makkelijk wie de goedkoopste offerte biedt. Vraag via onze gratis offertedienst nu prijzen op maat aan bij  verschillende stukadoors.

 

 

Plaatsing van muurisolatie met crepi

Crepi plaatsen als afwerkingslaag voor muurisolatie  gebeurt in verschillende stappen. De buitenmuurisolatie (meestal minerale wol of polyurethaanisolatie) is een laag van 6 à 12 centimeter dikte. Die wordt met kleefmortel en pluggen mechanisch bevestigd. Nadien wordt er nog eens mortel gebruikt om het geheel uit te vlakken. Hierbij gebruikt stukadoors een wapening in glasvezel. Ook de hoeken worden op hun beurt verstevigd met hoekprofielen.  Omdat de crepi beter zou kunnen hechten, wordt er eerst een voorstrijklaag aangebracht. Als laatste stap brengt men de gevelpleister aan.

 

gevelisolatie met crepi afwerken

 

Welke sierpleister kiezen voor de gevel?

Crepi bestaat in twee soorten gevelpleister: minerale gevelpleister en synthetische gevelpleister. Beide hebben hun specifieke voor-en nadelen. Minerale gevelpleister is dampopen en verbergt makkelijk oneffenheden. Deze pleister wordt ook wel krabpleister genoemd, omdat er een structuur kan aangebracht worden indien gewenst.

In principe is synthetische sierpleister geschikter als afwerking voor muurisolatie. Dat komt omdat siliconenpleister heel wat elastischer is in vergelijking met zijn minerale tegenhanger. De kans op scheuren is hierdoor kleiner. Daarnaast geeft hij ook een egaler resultaat. Bovendien is het een kras- en stootvrij materiaal.  Ten slotte weert het ook makkelijk vuil af.  Daardoor zul je van schimmels, algen of mos geen last hebben.

Twijfel je over de keuze van de sierpleister? Vraag hier gratis raad & prijzen op maat aan bij stukadoors.

 

Gevelisolatie met crepi reinigen

Als er zich na een aantal jaar toch vuilresten zouden ophopen, dan kan je siliconenpleister (laten) afspuiten onder lage druk. Bij het reinigen van crepi, is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Zeker bij minerale gevelpleister moet je opletten. Gelukkig wordt er meestal siliconenpleister gebruikt voor het afwerken van muurisolatie. Daar valt het meestal wel mee.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers