Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Gevelisolatie crepi

Gevelisolatie en crepi zijn een perfecte combinatie. Crepi maakt de gevel egaal en vormt een extra bescherming tegen vocht. De isolatie zorgt dan weer voor een lagere energiefactuur. De gevelpleister is te verkrijgen in heel wat kleuren. Ontdek hier alle info, voordelen en prijzen van crepi op isolatie.

Ga snel naar:
Voordelen gevel isoleren en bepleisteren
Prijs crepi met isolatie
Plaatsing isolatie met crepi
Mogelijke sierpleisters
Gevelisolatie met crepi reinigen
Vergelijk vrijblijvend offertes

Voordelen buitengevel isoleren en bepleisteren

Crepi of sierpleister is de ideale afwerkingslaag  als je je buitenmuur gaat isoleren. Crepi is een natuurlijk afwerkingsmateriaal dat je gevel beschermt tegen vocht en slagregen. Daarnaast geeft het je gevel een egaal uitzicht. Het aanzicht van het huis oogt proper, fris en strak. Ook de plaatsing is erg snel.

Ten slotte is crepi te verkrijgen in heel wat kleuren. Je kan kiezen uit maar liefst 800 tinten. Crepi past bij vrijwel alle stijlen: van klassiek tot landelijk en van modern tot strak. En ook de prijs van crepi valt goed mee. Het na-isoleren van de buitengevel met crepi is één van de meest betaalbare methodes voor buitengevelisolatie.

 

gevelisolatie crepi

 

Prijs crepi met isolatie

De kostprijs voor muurisolatie met gevelpleister bedraagt € 80 à 120 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Deze prijs wordt lichtjes beïnvloed door het soort gevelpleister dat je kiest, al zijn de prijsverschillen tussen beiden niet zo groot. De investering voor gevelisolatie, win je op langere termijn terug. Door buitenmuurisolatie af te werken met sierpleister, heb je een egale gevel die je beschermt tegen vocht en die minder warmte laat ontsnappen. Hierdoor daalt je energiefactuur. Daardoor betaalt de isolerende crepi zichzelf in principe terug.

Gevelisolatie met crepi plaatsen? Vergelijk vrijblijvend prijsvoorstellen op maat via onze offerteservice.

 

TIP: druk de prijs voor gevelisolatie met premies

Laat je je buitengevel isoleren en nadien bepleisteren? Dan kan je de kosten van jouw gevelrenovatie drukken dankzij de Mijn VerbouwPremie voor gevelisolatie, op voorwaarde dat de lambawaarde van het gebruikte materiaal maximaal 0,065W/m.K is.

LET OP: je maakt enkel aanspraak op de premie als je de isolatiewerken laat uitvoeren door een vakman. Hij bezorgt je alle nodige documenten en kan je eventueel helpen met de aanvraag. Vind een isolatiespecialist in jouw buurt.

 

Plaatsing gevelisolatie met crepi

Crepi plaatsen als afwerkingslaag voor muurisolatie  gebeurt in verschillende stappen:

  1. Gevelisolatie plaatsen: de buitenmuurisolatie (meestal minerale wol of polyurethaanisolatie) is een laag van 6 à 12 centimeter dikte. Die wordt met kleefmortel en pluggen mechanisch bevestigd.
  2. Isolatie uitvlakken: nadien wordt er nog eens mortel gebruikt om het geheel uit te vlakken. Hierbij gebruiken stukadoors een wapening in glasvezel. Ook de hoeken worden op hun beurt verstevigd met hoekprofielen.
  3. Voorstrijklaag aanbrengen: omdat de crepi beter zou kunnen hechten, wordt er eerst een voorstrijklaag aangebracht.
  4. Crepi plaatsen: als laatste stap brengt men de gevelpleister aan.

 

Welke sierpleister kiezen voor de gevel?

Crepi bestaat in twee soorten gevelpleister: minerale gevelpleister en synthetische (siliconen) gevelpleister. Beide hebben hun specifieke voor- en nadelen:

  • Minerale crepi: minerale gevelpleister is dampopen en verbergt makkelijk oneffenheden. Deze pleister wordt ook wel krabpleister genoemd, omdat er een structuur kan aangebracht worden indien gewenst.
  • Siliconen crepi: in principe is synthetische sierpleister geschikter als afwerking voor muurisolatie omdat siliconenpleister heel wat elastischer is dan minerale crepi. De kans op scheuren is hierdoor kleiner. Daarnaast geeft hij ook een egaler resultaat. Bovendien is het een kras- en stootvrij materiaal.  Ten slotte weert het ook makkelijk vuil af.  Daardoor zul je van schimmels, algen of mos geen last hebben.

TIP: op basis van jouw woonsituatie, wensen en budget adviseert een gevelexpert je de meest geschikte soort gevelpleister. Ontvang gratis advies op maat.

 

Gevelisolatie met crepi reinigen

Als er zich na een aantal jaar toch vuilresten zouden ophopen, dan kan je siliconenpleister (laten) afspuiten onder lage druk. Bij het reinigen van crepi, is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Zeker bij minerale gevelpleister moet je opletten. Gelukkig wordt er meestal siliconenpleister gebruikt voor het afwerken van muurisolatie. Daar valt het meestal wel mee.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers