Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Crepi verf

Met crepi verf ziet je crepi gevel er als nieuw uit. Je hebt de keuze uit verschillende verfsoorten en heel wat RAL-kleuren.  Gevelverf aanbrengen is een precisiewerk dat je best overlaat aan een ervaren gevelschilder.

 

 

Welke gevelverf voor crepi kiezen?

Crepi schilderen kan met verschillende soorten verf.  Je kiest best voor acryllaatverf of silicaatverf. Welke van deze twee soorten het beste is voor jouw gevel, is afhankelijk van situatie tot situatie.

 

crepi verf Acrylverf

Voor het schilderen van de buitenmuur, gebruikt men vaak acrylverf. Acryllaatverf biedt een goede bescherming tegen de zon en laat de muur ademen.

Doordat ze beter bestand zijn tegen de invloed van uv-stralen, blijft de kleur ook langer. Bij acrylverven is de droogtijd ook korter. Het nadeel bij deze verf is dat je meerdere lagen nodig hebt om volledig dekkend te zijn.

Gevelverf is te verkrijgen in heel wat kleuren.  Daardoor is er altijd wel een kleur die perfect past bij jouw woning.

 

Silicaatverf

Silicaatverf is minerale verf die uitermate geschikt is voor crepi. Silicaatverven bladderen niet. Daarnaast zijn ze ook zeer dampopen. Ze nemen98 procent vocht op en staan het nadien weer af. Daarom zijn ze erg geschikt als buitenverf.  Ze beschermen uitstekend tegen de regen.  Bovendien is dit type verf gemaakt op basis van natuurlijke grondstoffen. Het nadeel aan deze verf is de prijs. Het is heel wat duurder in vergelijking met acrylverf.

 

Tip: Twijfels over de keuze van de verf? Vraag gratis advies & prijzen bij gevel schilders.

 

 

Crepi verf prijs

De prijzen om een crepi gevel te laten schilderen door een professionele schilder, bedraagt tussen de 20 à 40 euro/m2. Hiervoor krijg je één grondlaag met primer en twee verflagen. De prijzen zijn afhankelijk van de ondergrond van de gevel, de kwaliteit van de verf en de oppervlakte.

Crepi verf aanbrengen op je gevel doe je best niet zelf. Een voorgevel is het visitekaartje van je huis. Het is dus van belang om grondig te werk te gaan. Daarom is het verstandig beroep te doen op een professionele schilder. Om zeker te zijn van de beste kostprijs, vergelijk je best offertes van verschillende schildersbedrijven.

Vergelijk hier gratis prijzen van professionele gevelschilders.

 

 

Hoe de juiste kleuren kiezen?

De juiste crepi kleuren kiezen voor het verven van je gevel, is soms lastig. Crepi.be raadt aan om bij het kiezen van gevelverf voor crepi te kijken naar de bestaande kleuren van je huis. Hou hierbij zeker de kleuren van je raamprofielen in het achterhoofd. Tenslotte is de juiste kleur altijd in harmonie met de stijl van je woning.

 

Lichte kleuren

Lichte kleuren zullen langer meegaan, omdat ze minder last hebben van verkleuring door de zon. Daarnaast zal je woning groter lijken in vergelijking met een donkere kleur. Anderzijds zal roetaanslag of groene aanslag wel sneller te zien zijn op lichte tinten.

 

Donkere kleuren

Donkere kleuren absorberen uv-stralen veel meer dan lichte kleuren. De warmtestralen van de zon worden door de donkere oppervlakken goed geabsorbeerd. Hierdoor zal bijvoorbeeld zwart al snel afbleken naar grijs. Anderzijds zal roetaanslag wel minder opvallen.

 

Gevelkleuren langer behouden

Naast de invloed van de zon, zijn er ook andere aspecten die de kleur van je gevel kunnen beïnvloeden. Regen bijvoorbeeld. Dit kan verholpen worden met dakoversteken, druiplijsten en raamdorpels. Ze zorgen ervoor dat de gevel beter bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Zo blijft de kleur langer behouden. Daarnaast is het ook raadzaam om te kiezen voor een kwaliteitsverf. Die zijn beter bestand tegen zon en regen dan goedkope varianten.

 

 

Crepi verf aanbrengen

Crepi verf aanbrengen gebeurt best bij temperaturen tussen de 10 en 20 graden Celcius. Droog en niet te zonnig weer zijn de perfecte omstandigheden voor buitenschilderwerk. Gevelverf op crepi breng je aan met speciale verfrollers.

De rollers zijn speciaal gemaakt voor de korrelige structuur van crepi gevels. Hoe grover de korrel, hoe langer de haren van de verfrol moeten zijn. Besteed altijd voldoende aandacht aan de grondlaag. Een goede primer zorgt ervoor dat de verf niet onmiddellijk in de poriën trekt. Pleisterwerk heeft namelijk de eigenschap om vocht op te zuigen. Helaas kan je niet op alle gevels zomaar beginnen verven.

 

Gevels met vochtproblemen

Crepi verf aanbrengen op een vochtige gevel vereist een andere aanpak. In sommige gevallen is het beter om eerst het vochtprobleem te behandelen, voor de schilderwerken beginnen. Als er slechts kleine vochtproblemen zijn, kan het soms volstaan om een speciale dampopen verf te gebruiken.

 

Geïmpregneerde gevel

Kan je crepi verf aanbrengen op een geïmpregneerde gevel? Dat hangt er vanaf. Een gevel die behandeld is met hydrofuge mag je de eerste vijf jaar niet verven met een watergedragen verf.

 

crepi verf aanbrengen

 

Vergunning nodig ?

Woon je in Vlaanderen en ga je de voorgevel schilderen in een andere kleur? Dan heb je een vergunning nodig. Schilder je de voorgevel met gevelverf in dezelfde kleur? Dan hoef je geen toestemming aan te vragen.

Voor het verven van zijgevels of de buitenmuren aan de achterkant van het huis, zijn er geen specifieke vergunningsregels. De regels verschillen voor het Vlaams, Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Twijfel je? Raadpleeg de website van je gemeente of het gewest.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers