Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dikte crepi: per type & isolatiemateriaal

Wil je je gevel renoveren en eventueel ook isoleren? Of laat je een nieuwbouw plaatsen? Dan is crepi een uitstekende keuze als gevelbekleding. Zo’n sierpleister is budgetvriendelijk, snel te plaatsen, dampopen én ook dun. Maar wat is de gemiddelde dikte van een crepi laag precies? En hoe zit het met de isolatie dikte bij een crepi gevel? We gaan er in dit artikel dieper op in!

 

Wat is de gemiddelde dikte van crepi?

Crepi heeft veel voordelen als gevelbekleding. Eén van die pluspunten is dat het een dunne gevelafwerking is. Zo verlies je dus niet al te veel ruimte aan de buitenkant van je woning. Dat is des te belangrijker als je ook je gevel wil isoleren aan de buitenkant. Maar hoe dik brengt een vakspecialist die gevelpleister dan aan? Een overzicht per type crepi en de gevelisolatie:

  1. Dikte van minerale crepi = 12 à 15 mm
  2. Dikte van siliconen crepi = 2 à 8 mm
  3. Dikte van isolatie bij crepi = 7 à 14 cm

Wil je zelf je gevel vernieuwen met crepi? Een ervaren gevelwerker in je buurt beantwoordt graag al je mogelijke vragen over de opties, prijzen, … van zo’n sierpleister. Zo begin je goed geïnformeerd aan je woningproject. Ontvang nu gratis advies op maat!

 

1. Dikte van minerale crepi = 12 à 15 mm

dikte crepi

Een minerale crepi bestaat uit zand, kalk, pigment, cement en water. Een gevelwerker brengt zo’n sierpleister aan in 1 dikkere laag van 12 à 15 millimeter. Daarom is dit type gevelpleister vooral geschikt om oneffenheden in een oude gevel weg te werken. Ben je zoek naar een pleister om gevelisolatie af te werken? Dan is een siliconen crepi meer geschikt.

 

Hoe minerale crepi aanbrengen?

Kies je voor minerale crepi om je oude gevel te renoveren? Dan gaat een ervaren gevelwerker als volgt te werk:

 

  1. Buitenmuren voorbereiden

    Zijn er andere herstellingen aan je gevel nodig? Dan zal een expert die eerst uitvoeren. Daarna dekt hij je ramen en deuren, dorpels, … af met plastic. Vervolgens plaatst hij hoekprofielen en een wapeningsnet om een mooi effen resultaat te krijgen.

  2. Minerale crepi aanbrengen en afwerken

    Een vakspecialist kan minerale crepi met een spuitmachine aanbrengen op je buitenmuren. Daardoor gaan de werken snel vooruit. Daarna schuurt hij de gevelpleister op om het gewenste uitzicht en de juiste structuur te krijgen.

  3. Minerale crepi hydrofoberen

    Na de afwerking kan je ervoor kiezen om je crepi te behandelen met een transparante, waterafstotende laag. Dat proces heet hydrofoberen of impregneren. Het middel dringt diep in je crepi en beschermt je pleister voor langere tijd tegen vuil, mossen, algen, …

 

Prijs van minerale crepi

Voor een gevelrenovatie met minerale crepi mag je rekenen op een gemiddelde prijs van € 60 à 75 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Doorgaans plaatsen gevelwerkers minerale pleister zonder gevelisolatie. De reden? Siliconen pleister leent zich meer als afwerking van zo’n isolatielaag.

Een totaalprijs voor jouw gevelproject? Simpel, vraag gewoon vrijblijvend meerdere offertes aan bij gevelwerkers in je buurt via onze offerteservice. Zo vergelijk je niet alleen hun prijzen, maar ook hun advies, uitvoertermijn, … Start je aanvraag hier!

 


2. Dikte van siliconen crepi = 2 à 8 mm

crepi dikte

Dit type gevelpleister bestaat uit kalk, toeslagstoffen en kunsthars als bindmiddel. Daardoor is deze crepi lichter en elastischer dan minerale crepi, waardoor de kans op scheurtjes zo goed als nihil is. Bovendien brengt een gevelspecialist deze pleister ook dunner aan. Het gaat om 3 laagjes die samen niet dikker zijn dan 2 à 8 millimeter. Dat alles maakt van zo’n kunstharspleister de ideale afwerkingslaag van gevelisolatie.

 

Hoe siliconen crepi aanbrengen?

Dit type pleister gebruikt een vakbedrijf niet om een oude gevel te herstellen, maar om gevelisolatie mee af te werken. Daarbij gaat zo’n expert als volgt te werk:

 

  1. Eventuele bestaande spouw isoleren

    Heb je een spouwmuur? Dan zal het vakbedrijf eerst kijken of het mogelijk is om die op te vullen met isolatiemateriaal. Zo voorkom je een koude luchtstroming in die spouw.

  2. Gevelisolatie aanbrengen

    In een volgende fase brengt het vakbedrijf een laag gevelisolatie aan op je oude buitenmuur. Doorgaans gaat het om kunststof isolatieplaten van PIR, PUR, XPS, … Die zijn ongevoelig voor vocht en halen een goede isolatiewaarde. Hij verlijmt die op je oude gevel met een speciale specie.

  3. Siliconen crepi plaatsen

    Vervolgens brengt de gevelwerker de kunsthars crepi in 3 lagen op de isolatie aan: een basislaag, een hechtingslaag en een afwerkingslaag. In totaal bedraagt de dikte van die crepi laag 2 à 8 millimeter.

  4. Siliconen crepi afwerken

    In een laatste fase werkt de vakspecialist je gevelpleister af volgens jouw wensen. Hij kan de crepi bv. extra gladschuren, een extra gladpleister aanbrengen, … Vraag zeker naar de opties bij meerdere gevelspecialisten actief in je buurt.

 

Prijs van siliconen crepi

Meestal gebruikt een vakspecialist kunsthars pleister in combinatie met gevelisolatie, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Daarom geven we de richtprijzen mee voor beide opties:

  • Prijs siliconen crepi zonder gevelisolatie: 65 à 85 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
  • Prijs siliconen crepi met gevelisolatie: 100 à 130 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

Benieuwd naar een richtprijs voor jouw gevelproject? We brengen je vrijblijvend in contact met meerdere geschikte vakbedrijven voor advies en prijzen op maat. Zo maak je zeker een goed geïnformeerde keuze. Start je aanvraag hier!

 


3. Dikte van isolatie bij crepi = 7 à 14 cm

crepi isolatie dikte

Wil je je gevel niet alleen afwerken met crepi, maar tegelijk ook langs buiten isoleren? Dan moet je ook rekening houden met de dikte van de isolatie bij een crepi gevel. De gemiddelde dikte van zo’n laag gevelisolatie schommelt tussen de 7 à 14 cm. Hoe dik jouw isolatielaag zal zijn, hangt vooral af van het gekozen isolatiemateriaal en de gewenste isolatiewaarde.

 

Gemiddelde dikte van isolatie bij crepi per materiaal

Een gevelwerker gebruikt doorgaans harde, vochtwerende isolatieplaten uit kunststof om een gevel te isoleren. De dikte van de isolatielaag verschilt vooral volgens het type kunststof:

  • Gevelisolatie met PIR of PUR: 7 à 10 cm dik
  • Gevelisolatie met XPS of EPS: 12 à 14 cm dik

Advies op maat nodig? Een vakbedrijf geeft je graag meer uitleg over de isolatie én afwerking van jouw gevel. Vergelijk zeker de adviezen van meerdere betrouwbare experts om een doordachte keuze te maken. Kom nu in contact met gevelwerkers in jouw buurt!

 

Wat met de rooilijn bij het isoleren en renoveren van mijn gevel?

De rooilijn is de grens tussen de openbare weg en jouw eigendom. Mag je die grens nu overschrijden met je gevel of niet? Vroeger was dat niet het geval, maar dat is gelukkig veranderd. Concreet mag je nu met je gevelisolatie de rooilijn maximaal met 14 cm overschrijden. Heb je hierover nog vragen? Dan neem je het best even contact op met jouw gemeente.

Op zoek naar een gespecialiseerde gevelwerker in je buurt? Die vind je snel en eenvoudig door gewoon het onderstaande offerteformulier in te vullen:

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers