Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.be
banner image

Crepi herstellen

Vertoont je crepi gevel scheuren, barsten of andere schade? Dan laat je de crepi best zo snel mogelijk herstellen. Zo ziet je gevel er weer mooi uit en vermijd je verder schade. In dit artikel ontdek je welke mogelijkheden er zijn om crepi te herstellen, hoeveel dat kost, wat de beste keuze is in welke situatie, enz.

Hoe crepi herstellen?
Prijs crepi herstellen
Veelgestelde vragen
Ontvang vrijblijvend offertes

 

Hoe crepi gevel herstellen?

Is je crepi beschadigd met barsten en scheuren? Dat ziet er niet alleen lelijk uit, het kan ook ernstige gevolgen hebben. Via scheuren kan vocht bv. in je gevel dringen, met vochtproblemen, slecht werkende gevelisolatie, meer scheuren, … als gevolg. Afhankelijk van de schade zijn er 2 manieren om een crepi gevel te herstellen:

 

1. Crepi plaatselijk herstellen

Vertoont de crepi gevel slechts kleine beschadigingen (bv. een beperkt aantal kleine scheurtjes en barsten) en is hij nog stabiel en draagkrachtig? Dan volstaat het meestal om de crepi plaatselijk te herstellen. Een gevelspecialist gaat daarbij als volgt te werk:

 • STAP 1: scheuren en barsten opvullen met buitenvuller: kleine scheuren en barsten kunnen makkelijk hersteld worden met een buitenvuller voor crepi. Daarvoor maakt een gevelwerker de ondergrond eerst stof- en vetvrij, waarna hij de waterbestendige pasta (buitenvuller) met een plamuurmes in de scheurtjes aanbrengt. Aangezien deze herstellingen zichtbaar blijven, laat je de crepi best nog verven:
 • STAP 2: crepi schilderen: na het opvullen van de scheurtjes met buitenvuller, schildert de gevelwerker je crepi gevel met een vochtwerende en dampopen verf. Voor een goede hechting brengt hij een grondlaag aan (fixeermiddel of primer) en 2 afwerkingslagen.

 

Prijs crepi plaatselijk herstellen

Laat je crepi plaatselijk herstellen en schilderen, reken dan op een gemiddelde prijs van € 30 à 55 per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten). Voor een exacte prijs op maat van jouw situatie vraag je best offertes aan bij verschillende gevelwerkers. Zo kan je makkelijk prijzen en adviezen vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

 

2. Crepi volledig vernieuwen

Is de crepi zwaar beschadigd (bv. veel en grote scheuren en barsten, stukken crepi die loskomen, erg verpoederde crepi, …)? Dan is het doorgaans interessanter om de crepi te vernieuwen. Deze methode is ook het interessantst als je crepi gevelbekleding al vrij oud is of als je ook gevelisolatie wil laten plaatsen. Een gevelspecialist gaat daarbij als volgt te werk:

 • STAP 1: oude crepi verwijderen: is de oude laag crepi té beschadigd? Of is deze niet meer stabiel genoeg om een nieuw laag crepi op te plaatsen? Dan verwijdert de gevelwerker eerst de oude laag crepi.
 • STAP 2: wapeningsnet (en gevelisolatie) plaatsen: vervolgens plaatst de gevelwerker de hoekprofielen en het wapeningsnet. Dat laatste werkt barsten en scheuren weg en zorgt ervoor dat de nieuw crepi laag er mooi en egaal uitziet. TIP: crepi vernieuwen is hét moment om ook gevelisolatie te plaatsen. In dat geval brengt de vakman eerst isolatieplaten (uit PUR, PIR, …) aan op je gevel. Daarop plaats hij het wapeningsnet.
 • STAP 3: crepi plaatsen: als laatste stap plaatst de gevelwerker de nieuwe laag crepi. Je kan daarbij kiezen voor minerale of synthetische crepi. Crepi kan je ook naar eigen wens laten afwerken. Zo kan je het laten opschuren, er een bepaalde structuur in laten aanbrengen, …

 

Prijs crepi volledig vernieuwen

Laat je crepi vernieuwen zonder gevelisolatie, dan mag je rekenen op een gemiddelde prijs van € 40 à 80 per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten). Laat je crepi vernieuwen met gevelisolatie, reken dan op een gemiddelde prijs van € 100 à 140 per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten). Voor een exacte prijs op maat van jouw situatie vraag je best offertes aan bij verschillende gevelwerkers. Zo kan je makkelijk prijzen en adviezen vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Correcte diagnose = noodzakelijk voor een correcte aanpak!

Is het plaatselijk herstellen van crepi voldoende of is het beter om de crepi gevel te herstellen met een volledig nieuwe laag crepi? Alles is afhankelijk van de situatie.  In geval van kleine schade is het plaatselijke herstellen van crepi vaak voldoende. In geval van grote schade of wanneer de crepi al oud is, is het soms interessanter om de crepi laag volledig te vernieuwen. Ook wanneer je van de gelegenheid gebruik wil maken om gevelisolatie te plaatsen, moet je de crepi volledig vernieuwen.

TIP: wil je zeker zijn van een correcte aanpak bij het herstellen van crepi? Dan laat je jouw gevel best inspecteren door een gespecialiseerde gevelwerker. Deze kan de staat van je crepi gevel goed inschatten, kan eventuele onderliggende oorzaken van de schade opsporen (bv. een vochtprobleem) en op basis daarvan een geschikte oplossing voorstellen. Zo ben je zeker van een kwalitatief resultaat op lange termijn. Ontvang en vergelijk vrijblijvend voorstellen op maat van jouw situatie.

 

Prijs crepi herstellen

De prijs om crepi te herstellen varieert van € 30 tot 140 per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten), afhankelijk van de manier waarop je de crepi gevel herstelt:

 • Prijs crepi plaatselijk herstellen: € 30 à 55 per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)
 • Prijs crepi vernieuwen: € 40 à 80 per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten) voor nieuwe crepi zonder gevelisolatie. € 100 à 140 per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten) voor nieuwe crepi met gevelisolatie.

 

Hoe bereken ik de kostprijs voor mijn crepi gevel?

Daarbij moet je rekening houden met heel wat factoren: de gebruikte verfsoort, het gebruikte isolatiemateriaal, het soort crepi, de bereikbaarheid en oppervlakte van de gevel, het btw-tarief dat voor jou van toepassing is, … Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan geniet je onder bepaalde voorwaarden namelijk van een verlaagd btw-tarief van 6%.

Benieuwd naar een exacte prijs op maat van jouw situatie? Dan vraag je best offertes aan bij verschillende gevelwerkers. Zo kan je prijzen, maar ook adviezen, werkwijzen, … vergelijken. Vergelijk offertes van gespecialiseerde gevelwerkers actief in je buurt via de offerteservice.

 

FAQ: Veelgestelde vragen over crepi herstellen • Wanneer laat ik mijn crepi beter reinigen dan herstellen?

  Is je crepi gevel enkel mild vervuild of verkleurd en vertoont hij geen schade zoals barsten en scheuren? Dan is de crepi reinigen vaak voldoende. Dat is bovendien goedkoper dan de crepi gevel te herstellen. Afhankelijk van de gebruikte reinigingstechniek mag je rekenen op volgende prijzen:

  • Nevelstralen (bij minerale crepi): € 15 à 20 per m² (incl. btw en arbeidskosten)
  • Stoomreinigen (bij synthetische crepi): € 5 à 10 per m² (incl. btw en arbeidskosten)

  Een gespecialiseerde gevelreiniger bepaalt op basis van de mate van vervuiling, het type crepi, … welke reinigingstechniek het meest geschikt is voor jouw crepi gevel. Bovendien zorgt hij voor een correcte uitvoering met kwalitatieve producten zodat je zeker bent van een optimaal resultaat. Ontvang gratis advies en prijzen op maat via onze offertepagina.

  LET OP: gaat het om hardnekkige vervuiling die diep in de crepi gevel is getrokken? Of wil je jouw gevel een andere uitstraling geven? Dan laat je de crepi beter schilderen (zie hieronder): • Wanneer laat ik mijn crepi beter schilderen dan herstellen?

  Is je crepi gevel niet beschadigd met barsten en scheuren, maar is hij wel zwaar vervuild (hardnekkige vervuiling die diep in de crepi gevel is getrokken)? Dan is de crepi schilderen de beste oplossing. Bij hardnekkige vervuiling zal enkel het reinigen van de crepi (zie hierboven) soms niet volstaan om je gevel er weer als nieuw te laten uitzien. Ook wanneer je jouw gevel gewoon een nieuwe kleurtje wil geven is verven de beste keuze.

  Voor het schilderen van crepi reken je best op een gemiddelde prijs van € 20 à 40 per per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten). Voor een prijs op maat van jouw situatie vraag je best offertes aan bij verschillende vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen en adviezen vergelijken. Start je aanvraag hier

 

gevel crepi herstellen

 

Mogelijke oplossingen voor het herstellen van crepi

Zoals eerder gezegd, zijn de oplossingen afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Om die oorzaak te kennen, dien je contact op te nemen met een gespecialiseerde vakman voor een juiste diagnose. Hieronder een kort overzicht van vaak toegepaste oplossingen:

 

1) Nieuwe pleisterlaag met kalei

Voor het opvullen van grote scheuren kan je overwegen om te werken met kalei. Dit is erg handig om oneffenheden te weg te werken. De kalei beschermt ook tegen vocht. In de meeste gevallen zal een nieuwe pleisterlaag de enige oplossing zijn.

 

2) Buitenvuller

Een buitenvuller kan de scheurtjes herstellen en opvullen. Desondanks blijven de scheurtjes wel zichtbaar.

 

3) Crepi schilderen

Soms ziet de gevel er slecht uit en heeft reinigen geen zin.  Als je gevel niet te erg beschadigd is, is de crepi schilderen een mogelijke uitkomst. Om crepi te schilderen, bestaan er specifieke verfsoorten en materialen.

 

4) Vochtproblemen oplossen

Is het probleem groter en denk je dat je te maken hebt met een onderliggend vochtprobleem? Dan is het noodzakelijk dat je dit eerst aanpakt. Zonder het probleem aan te pakken bij de wortel heeft het weinig zin om de afwerkingslaag te vervangen. Vooral optrekkend vocht kan zorgen voor veel ellende. Je kan dit oplossen door onderaan de muren een waterkerende laag aan te brengen.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers